Groblje
Tanjug/Filip Krainčanić
Ritual

Tanjug

Ritual, Foto: Tanjug

U našoj zemlji postoji preko 100 sekti, koje broje desetak hiljada članova i postoje već nekoliko decenija. Nisu sve opasne, ali među onima koje to jesu svakako prednjače satanističke sekte, među kojima se izdvaja "Crna ruža".

Sekta crna ruža ekspanziju je doživela 1992. kada je otkrivena grupa od nekoliko desetina mladića i devojaka koji su se okupljali na lokalnim grobljima, izvodeći satanističke rituale i pijući životinjsku krv.

Pročitajte još:

 

U tim grupama bilo je mnogo maloletnika koji su nakon konzumiranja droge učestvovali u ritualu samopovređivanja, dok tajanstveni šef, vođa sekte, uvek nosi masku i kapuljaču, krijući identitet.

Sekta “Crna ruža” je poznata i ozloglašena po tome što njeni članovi oduzimaju sebi život po principu "bacanja kockice", piju ljudsku i životinjsku krv. Za prijem u satanističku sektu Crna ruža organizuje se “crna misa”. Tokom tog rituala svi jedu crni hleb, a molitva Očenaš se izgovara unazad. Osnovni sastojak crnog hleba su brašno i krv neke životinje, ali nije isključeno da koriste i svoju krv.

Ritual

Tanjug

Ritual, Foto: Tanjug

Autor knjiga “Sekte i mentalna manipulacija” i “Horor pred našim vratima” Dimitrije Pastuović, čuveni srpski sektolog, proveo je dobar deo života izučavajući podložnost naših prostora razvoju sekti i izučavanju njihovih rituala.

On je u više navrata prisustvovao ritualima koji su izvodili članovi "Crne ruže".

Više puta sam ulazio na njihove obrede i nalazio ih na crnim misama. Misa počinje uglavnom na skrovitim mestima ili grobnicama spremljenim za sutrašnju sahranu. Oni se skupe, a pošto ih mrze da mese hleb, kupe neke žu-žu pogačice koje kasnije natope krvlju zeca ili neke životinje. Sve se to dešava uz upotrebu narkotika i na kraju se završava orgijama. Novi član koji se inicira ima jedan od uslova da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu - ispričao je za Telegraf.

Pastuović je opisao i kontakt sa onima koje pronađe u grobnicama.

Izvlačio sam ih iz grobnica. Prosto je neverovatno kakav je to prizor i koliko su izbezumljeni. Nalazio sam i decu od 14-15 godina.