SRBIJA SE SUPROTSTAVLJA SVAKOM OBLIKU NASILJA NAD ŽENAMA Oglasio se Đurić iz Vašingtona

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izrazio je danas, u razgovoru u Vašingtonu s predstavnicama organizacije "Every Woman Treaty", krovne organizacije koja okuplja 840 ženskih organizacija u 128 zemalja, sa 1.700 advokata za ženska prava, podršku u radu na sprečavanju nasilja nad ženama.

Marko Đurić
Marko Đurić , Foto: Alo!/Masanori Josida

"Sprovođenjem Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, poznatije kao Istanbulska konvencija, Srbija je postala jedan od evropskih lidera u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja", rekao je Ðurić, saopšteno iz Ambasade Srbije u SAD,

Zaključno sa 2019. godinom, prema rečima ambasadora, Srbija je donela 42.900 hitnih mera kojima su nasilnici izbačeni iz kuća, a izrađeno je i 35.834 plana individualne zaštite.

Ðurić je istakao da srpsko društvo snažno podržava svaku inicijativu koja ima za cilj borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

"Kontinuiranim unapređenjem nacionalnog zakonodavstva u ovoj oblasti za vreme vlada Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao i implementacijom relevantne međunarodne regulative, Srbija je pokazala da se odgovorno i ozbiljno suprotstavlja svakom obliku nasilja nad ženama i nasilja u porodici", zaključio je Ðurić, dodaje se u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi