policija
EPA
policija

EPA

policija, Foto: EPA

- Mnogo veće zlo nego što smo mislili, teška bolest koja je napala sve. Ponosan sam na penzionere, na naše roditelje koji su poštovali mere. Svi će da govore posle ovoga da je moglo drugačije i da smo mogli bolje da proživimo ove mesece, ali sam ponosan na to što smo sačuvali živote.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Što se tiče popuštanja mera, njih neće biti narednog vikenda.

- Za nas nema popuštanja i ne sme da ga bude, neka se ljute. Lekari su za to da se sve produži najmanje još dve nedelje, posebno vikendom. Platili smo cenu, plaćamo cenu nediscipline, kao i onog vikenda... Sve što danas imamo bolje rezultate, to je rezultat prethodnih vikenda. Vlada neće menjati svoju odluku ni ovog vikenda, od petka u 18 sati do ponedeljka do 5 ujutru je policijski čas na snazi.

Vučić je čestitao Dan Vojske koja proslavlja 205. rođendan.

- Danas je Dan Vojske Srbije. Pre 205 godina podigli smo Prvi srpski ustanak, a danas se ponovo borimo za opstanak našeg naroda, kao i ceo svet, protiv zajedničkog neprijatelja, korona virusa. Hvala ovim ljudima koji su radili i nisu štedeli sebe. Prvi udar, vojska je primila na sebe, kada su na granicama primili 400 hiljada naših građana i tada se najveći broj vojnika i zarazio - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije ponovo je odbio da odgovara na napade opozicionih političara, rekavši da korona virus ne poznaje granice među partijama i da on ne deli ljude na zdrave i bolesne kao pojedini koji se bave "fašističkim teorijama".