GRAĐANI PRIPREMITE NOVČANIKE! Od robe do komunalija! Evo šta će se sve plaćati više u 2020. godini!

Spremite deblje novčanike jer će prosečan račun biti skuplji i 350 dinara, ne računajući robu koja je poskupela ili čije se poskupljenje tek očekuje.

Struja
Struja, Foto: Shutterstock

* Skočile su cene cigareta, goriva i kafe

* U proseku će svaki račun biti skuplji za 350 dinara

* Poskupelo je izdavanje vozačkih dozvola, ali i cena najma stanova

Nekoliko ključnih elemenata koje čine naš svakodnevni život, prilično će nam olakšati i osiromašiti novčanike u narednom periodu.

Ukoliko niste primetili, a malo je verovatno da je tako, neka roba je već osetno poskupela (govorimo o drugoj polovini godine), dok se za neke skok cene očekuje već s prvim danom nove godine, kada na snagu stupi odluka o njihovom uvećanom cenovniku.

Među prvima na udaru ove godine bili su pušači. Njima je zbog akciznog usklađivanja, paklica koštala više u proseku od oko 10 dinara. Podsetimo, Srbija mora da dostigne standarde EU, koje propisuju da je visina minimalne akcize 90 evra na 1.000 cigareta.

U Srbiji je sada oko 60 evra, čime naša država spada u one u kojima su cigarete najjeftinije. Negde tu uz cigarete skočila je i cena goriva i kafe.

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE! Od 1. decembra bez ovoga ne sedajte u auto! Čekaju vas debele kazne!

DANAS SNEG U REGIONU! Meteorolozi otkrili šta nam se sprema narednih meseci!

Poskupljenje putarina najavljivalo se nekoliko meseci, a od početka avgusta ono je i zvanično stupilo na snagu. Vozači već nekoliko meseci plaćaju 12 odsto skuplju putarinu. 

NAGAZIO 270 km/h NA GAZELI! "Džabe kad je konj za volanom! Sine gde si bio kad su delili mozak!" (VIDEO)

METEOROLOZI OBJAVILI KAKVA NAM SE ZIMA SPREMA Poznato kad prodor jakog hladnog talasa čeka Srbiju - iznenadićete se!

Uplatnica JKP "Infostan tehnologije" biće 10 odsto teža. Građani Beograda će, naime, za usluge Infostana ubuduće u okviru stavke "hladna voda" plaćati i nešto više od 130 dinara za novu uslugu - "pogonska spremnost sistema".

To je nova usluga koja je uvedena i biće u fiksnom iznosu od 130,68 dinara (sa PDV) bez obzira na količinu utrošene vode.

Odluka međutim, još čeka potpis gradonačelnika.

struja, elektrodistribucija Eps
struja, elektrodistribucija Eps, Foto: AP

Električna energija će od 1. decembra za domaćinstva poskupeti 3,9 odsto, što znači da će za prosečan račun koji stiže na naplatu u januaru, građani izdvajati od 110 do 150 dinara više, u zavisnosti od potrošnje.

VOZAČI I PUTNICI OČAJNI I BESNI! Kilometarska kolona na ulasku u Mađarsku! Čeka se 7 sati!

Predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis predviđeno je poskupljenje pretplate sa 220 na 255 dinara mesečno.

Nova taksa, koju građani inače plaćaju preko računa za struju, trebalo bi da počne da se naplaćuje od 1. januara 2020. godine.

OSKRNAVLJEN HILANDAR! Uništena drevna freska! Posetili srpsku svetinju, pa urezali svoja imena, Srbi pobesneli! (FOTO)

DAN POSLE MITROVDANA OVAJ OBIČAJ VALJA ISPOŠTOVATI Danas jedna stvar nikako ne sme da se pipa!

 

Posle poskupljenja struje, TV pretplate, takse za vodu, korigovanje cena najavila je i "Gradska čistoća" . Umesto 5,13 dinara po kvadratu, sada će se za smeće plaćati 5,64 dinara.

Sve ukupno to je oko 350 dinara dodatno po svakom računu.

Treba napomenuti i da je poskupelo izdavanje vozačkih dozvola, ali i cena najma stanova pa ćemo novu 2020. svakako dočekati kao "skuplju".

Bonus video - Požar kod Starog dvora!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi