autobus GSP
RAS
Siniša Mali

Z. Ilić

Siniša Mali, Foto: Z. Ilić

Prema rečima Malog, u narednih mesec dana predstoji izrada Studije izvodljivosti nakon koje će biti poznato koliko i kakvih autobusa će prevoziti građane, u kom će intervalu oni saobraćati...

"Nakon studije, krenućemo u izradu plana i očekujem da ćemo već na početku nove školske godine, u septembru, imati objedinjeni javni prevoz", rekao je Mali.

To, kako je objasnio, ne podrazumeva samo autobuski prevoz, već će se raditi i na tome da se BG voz, koji sada saobraća do Ovče, produži do Pančeva.

"To su stvari koje nam omogućavaju da komuniciramo bolje", rekao je Mali u Pančevu, nakon potpisivanja sporazuma i podsetio da je već uvedena redovna linija gradskog prevoza ka Opovu.

"Ovo nije ništa teško, niti komplikovano, potrebna je samo dobra volja dve gradske uprave, kako bismo poboljšali kvalitet života, jer samo ujedinjeni možemo da menjamo stvari", rekao je Mali.

On je dodao da se nada da će u industrijsku zonu u Krnjači, ali i u samo Pančevo, uskoro doći novi investitori.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov zahvalio je gradonačelniku i Direkciji za javni prevoz na angažovanju, istakavši da je potpisivanjem sporazuma koji će omogućiti integraciju javnog prevoza dva grada, srušena barijera koja je vladala godinama između Beograda i Pančeva.

"Ovo je od velikog značaja za nas, budući da je Pančevo najbliži grad Beogradu, a mi tu blizinu smatramo osnovnom razvojnom šansom", rekao je Pavlov.

Mali je, nakon potpisivanja sporazuma, u Pančevu posetio zanatasku radnju "đepeto", koja se bavi proizvodnjom nameštaja, a čiji je vlasnik Nikola Jović korisnik mera zapošljavanja.

U klubu penzionera u Pančevu, Mali je razgovarao sa najstarijim građanima, a odigrao je i partiju šaha.