"12 MRTVIH BEBA, 79 DECE"! Od Dodikovih reči suze same teku: Kada vidimo one koji ne mogu da ispletu pletenice i razbaruše kosu... to nije bio anđeo!

U Nišu je večeras počela državna ceremonija obeležavanja 20 godina od NATO agresije, 1999. godine, u prisustvu zvaničnika i velikog broja građana, uz zvuk sirena za vazdušnu opasnost.

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji
Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, Foto: Tanjug

Ceremonija je počela u 19.45 sati, u trenutku u kojem su pre dve decenije prvi avioni NATO nadleteli Srbiju i bacili prve bombe, i u mraku koje je "razbijala" samo svetlost sveća u rukama građana.

Okupljenim građanima obratio se i Milorad Dodik, čije reči su naterala suze na oči mnogima.

- NATO je načinio veliku grešku što je bombardovao Srbiju. Nije im bilo dovoljno da svojom arogancijom spreče da 12 beba umre, nego su morali da u Srbiji umru još 78 dece. Bombardovanje Srbije i Republike Srpske bio je zločinački plan NATO-a. Danas znamo da je NATO agresija dugo prirpemana i znamo po posledicama da i ona danas traje. Kada vidimo decu i muškarce i žene koji nemaju kosu, kada vidimo one koji nikada neće moći da ispletu pletenice i razbaruše kosu, znamo da je to bila agresija, a ne milosrdni anđeo kako to oni tvrde - rekao je Dodik.

Sa govornice su se obratili i patrijarh Irinej, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i drugi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi