Nevreme, Guča, grad
Facebook/Udruženje Naše Dragačev
Nevreme, Guča, grad

Facebook/Udruženje Naše Dragačev

Nevreme, Guča, grad, Foto: Facebook/Udruženje Naše Dragačev

 

Nezapamćeno nevreme pogodilo je zapadnu Srbiju, a najveća šteta pričinjena je u Arilju i okolini, gde je grad veličine pesnice opustošio sela i odneo letinu. Najgore je bilo u selu Virovo, gde je proglašena vanredna situacija, a predsednik opštine Miloš Nedeljković kaže da će komisija za procenu štete „u najskorije vreme“ izaći na teren.

„Nevreme je počelo oko 17 časova i trajalo je dvadesetak minuta. Ovako krupan grad se ne pamti decenijama. Uništeni su nam krovovi na kućama, a razlupano je više od 40 automobila“, kaže Slavko Joksimović, meštanin Virova.

Jako nevreme nije zaobišlo ni Dragačevo, gde je padao grad veličine kokošjeg jajeta. Predsednik opštine Lučani apelovao je na građane kojima su uništeni stambeni objekti da odmah prijave štetu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ogromna materijalna šteta naneta je i selima opštine Požega. Prema rečima predsednika opštine Đorđa Nikitovića, grad je padao takvom silinom, da je došlo do oštećenja stambenih objekata i vozila, a šteta na poljoprivrednim kulturama je ogromna.

„Trenutna situacija u selima pogođenim gradom je najblaže rečeno katastrofalna“, kaže Nikitović.
Na teritoriji opštine Ivanjica takođe je bilo grada, ali je intenzitet bio nešto slabiji nego u susednim opštinama i šteta nije velika. U opštini Lučani, nevreme je najviše pogodilo MZ Donja Kravarica, gde je oštećeno više od 50 stambenih objekata.

Dve osobe povređene su u mestu Vlasina kod Surdulice kada je grom udario u drvo i oborio ga na njih. Zoran J. (54) zadobio je teške povrede kičme, dok je Nadica J. (48) lakše povređena.
Olujni vetar oduvao je kompletan krov sa zgrade u Ulici Branka Radičevića u Pirotu. Krov je pao na parkirane automobile, a na svu sreću nema povređenih. Nevreme je protutnjalo i kroz Kraljevo: obilna kiša i snažan vetar oštetili su drveće i automobile, pojedini krovovi ostali su bez crepa, a u Zrenjaninu je tokom oluje na parkirani automobil pala ogromna grana.

 

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!