Susnežica
Goran Srdanov
Susnežica

Goran Srdanov

Susnežica, Foto: Goran Srdanov/Alo

PROČITAJTE JOŠ:

 

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, krajem dana u pojačanju. Maksimalna temperatura kretaće se od 7°C na severozapadu do 12°C na jugoistoku Srbije. Tokom dana temperatura će biti u padu i u toku večeri kretaće se od 1°C na severozapadu do 10°C na jugoistoku Srbije.

I Beogradu u utorak se očekuju padavine. Tokom dana očekuje se dalje zahlađenje, pa će u toku večeri kiša preći u susnežicu i sneg. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, krajem dana u pojačanju. Maksimalna temperatura očekuje se tokom prepodneva i biće 9°C, potom temperatura će biti u padu i u toku večeri iznosiće oko 1°C.

Sneg

Alo!/ Masanori Jošida

 Foto: Alo!/ Masanori Jošida

 

Srbija narednih dana:

U Srbiji u sredu oblačno i veoma hladno sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 0 do 4°C. U četvrtak prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a slab sneg očekuje se samo još ponegde u toku jutra. Maksimalna temperatura od -1 do 2°C. U petak suvo, ponegde i maglovito, dok se u većini predela očekuje sunčano.

U toku jutra očekuje se umeren, ponegde i jak mraz, dok će tokom dana maksimalna temperatura biti od -2 do 2°C i ponegde se očekuje ledeni dan. U subotu u većini predela maglovito i veoma hladno, dok se na jugu i zapadu očekuje malo toplije. U četvrtak i petak u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje ledeno i tmurno sa maglom i maksimalnom temperaturom oko -5°C.

nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi

Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Evropa:

U utorak oblačno sa kišom biće u većem delu Evrope, dok se u oblasti Alpa i na severozapadu Balkana očekuje sneg. Obilnih grmljavinskih pljuskova biće na centralnom Mediteranu i u oblasti Jadranskog i Jonskog mora. Najhadnije biće na severu i istoku Evrope sa temperaturom oko -5°C, najtoplije u Grčkoj, temperatura oko 20°C.

 

Zemljotres jačine 3,7 stepeni pogodio je Crnu Goru. Epicentar je bio 29 kilometara jugozapadno od grada Nikšića. Ovo nije prvi potres koji se dogodio danas u regionu, pošto je jedan zemljotres pogodio i Hrvatsku. Jutros u 8.23 sati Zagreb je pogodio zemljotres jačine 2,5 Rihtera, čiji je epicentar bio kod kod Markovog Polja, između Kašine i Sesveta.