DANAS SLAVIMO SVETITELJKU POZNATU PO BROJNIM ČUDIMA Obratite joj se na poseban način i podariće vam mir i sreću u životu!

Brojni vernici svedoče o čudima koja su im se zahvaljujući ovoj svetiteljki događala.

crkva, vernici, molitva
Foto: Alo!/Dejan Briza

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik Svete Efrosinije, koja je ostala upamćena kao svetica koja je uspela da se u manastiru u Aleksandriji zamonaši iako je žensko.

Efrosinija je vaspitana u hrišćanskom duhu, ali je kao devojka odlučila da ne želi da se uda, odnosno da hoće da se zamonaši.

Igumanu manastira nadomak Aleksandrije predstavila se kao Izmaragd, tvrdeći da je evnuh. Izmaragd je brzo u manastiru po svojim molitvama i disciplini prevazišao sve ostale monahe.

ODLUČENO DANAS! Stiže povećanje plata od 1. novembra! Zna se ko će dobiti najviše! Srećna vest i za penzionere

VELIKA OPASNOST! Ukoliko se krećete ovim trasama, povedite računa! AMSS upozorava!

Posle čak 38 godina provedenih u manastiru, Efrosinija se ponovo susrela sa svojim ocem koga nije videla od kako je pobegla od kuće.

Crkva, pravoslavlje,
Foto: Alo!/Dejan Briza

Otac nije poznao Izmaragda, kao monaha kome je želeo da se ispovedi kako još uvek tuguje zbog toga što mu je ćerka otišla od kuće i kako strahuje da li je još uvek uopšte živa.

Legenda kaže da je Efrosinija u tom momentu priznala ocu da mu je ćerka, ali da je od tuge, usled sažaljenja nad njim, umrla istog časa.

NEVIĐENA SCENA U NOVOM SADU! Na asfaltu se otvorila rupa i progutala automobil! Izbila havarija, policija odmah dotrčala na lice mesta!

MUP APELUJE Ako prepoznate ovog čoveka, odmah pozovite policiju! (FOTO)

Njen otac se navodno posle zamonašio u istom manastiru, a kada je umro posle deset godina sahranili su ga u isti grob.

Zanemećete kad vidite donji deo fotografije! Društvene mreže se usijale od komentara! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.10.2019. 20:01 Fotografija nastala negde u masi okupljenih vernika, vratiće vam veru u ljude. Foto: Instagram printscreen Fotografija nastala ispred manastira Žiča je najlepši prizor koji ćete videti danas.

Na grob u kom su oboje sahranjeni godinama dolaze vernici kako bi se molili, a predanje kaže da je najviše bolesnih i slabih, fizički ili duhom, koji posle molitve na ovom svetom mestu odlaze preporođeni.

Zato se veruje da oni koji ne mogu posetiti ovaj grob, danas moraju otići u crkvu i pomoliti se Svetoj Efrosiniji, a predanje kaže da svima koji joj se bogougodnim rečima obrate, ova svetiteljka podariti mir i snagu u životu.

Bonus video

Taksisti napali građane!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi