Kiša, nevreme
Alo.rs/ Nenad Vujanović
Kiša, nevreme

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Kiša, nevreme , Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda nevreme u Srbiji se očekuje u popodnevnim časovima.

U Srbiji će danas pre podne vreme biti uglavnom suvo, a popodne se očekuju kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ivanjica

RINA

Ivanjica, Foto: RINA

Obilne kiše, grad i olujni vetar već tri dana prave haos po Srbiji, a kako najavljuju meteorolozi, slično bi moglo biti i večaras. 

- Ujutro će po kotlinama i duž rečnih tokova biti mestimično maglovito. Duvaće uglavnom slab, zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 12 do 16, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno, pre podne suvo s dužim periodima sunčanog vremena, a od popodneva se očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna oko 24 stepena - saopšteno je jutros iz RHMZ-a.

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je poplave u ivanjičkim naseljima Senjak, Bukovica i Marina Reka. Jako nevreme praćeno krupnim intenzivnim gradom, zahvatilo je podgolijska ivanjička sela. Pojedina dvorišta potpuno su se zabelela, a meštani su grad skupljali lopatama.

Sinoć je snažno nevreme pogodilo i zapadne krajeve Srbije, zbog čega je i saobraćaj bio usporen na auto-putu Beograd-Zagreb.