Vranje
V.P.
Vranje

V.P.

Vranje, Foto: V.P.

Među stanarima Prihvatne stanice je i slepa i nepokretna baka (87) iz Prvoneka kod Vranjske Banje, koju ni jedno od šestoro dece nije htelo da uzme iz Opšte bolnice u Vranju. 

Pročitajte još:

 

 

Direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite Ivana Tasić potvrdila je da je od dece odbačeni otac u ovoj ustanovi od 11. februara. Saopštila je i to da je starac socijalno ugrožen, jer o njemu nema ko da brine.

Dom

V.P.

Dom, Foto: V.P.

Prema saznanju Centra za socijalni rad u Vranju, ugroženi deka ima petoro devce iz nekoliko brakova. Samo jedno njegovo dete živi na teritoriji grada Vranja. Čelnica Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić izjavila je da u gradovima u kojima žive ostala deca treba da daju izjave o ovom slučaju. Tek posle njihovih izjava, vranjski Centar za socijalni rad odlučiće da li će zbog odbijanja da brinu o ocu protiv dece podneti zakonom propisane krivične prijave.

Pročitajte i ovo:

 

U Centru za socijalni rad ističu da nije isključeno da tužna priča iz Vranja dobije drugačiji epilog!Ovo stoga što ima saznanja da otac nikada nije brinuo o deci od koje sada traži pomoć!Zakonski paragrafi obavezuju decu da brinu o roditeljima do sudnjeg časa.Ukoliko nemaju dovoljno novca za život ili su ih roditelji zanemarivali,onda se deci takva obaveza ne može nametnuti.