Konferencija
Printscreen
Konferencija

Printscreen

Konferencija, Foto: Printscreen

Ona je postavila pitanje Kriznom štabu, da li su oni koji su lečeni hlorokinom prethodno proveravani da mogu da podnesu tu terapiju, a drugo "koliko pacijenata je dobijalo hlorokin, a da je preminulo?"

* Nisam to rekao zato što nemate pravo da postavite pitanje, već što se time kod nekih ljudi unosi mnogo tema za razmišljanje. Ne znate da li ste pitanje postavili zato što je deo farmaceutske industrije to hteo", kazao je ministar Zlatibor Lončar.

Zamolio je sve novinare da ulaze u "igru velikih" farmaceutskih kuća, te ukazao da su vesti o efinasnosti bilo kog leka uglavnom medijske, a ne medicinske i naučne.

Lončar je ukazao da se svake dve nedelje mogu čitati spektakularni natpisi o nekom leku koji leči koronu.

- Dajete za pravo da komentarišete da li je neki lek dobar ili nije dobar. To je krajnje opasno, i krajnje klizav teren. Dalje neću ulaziti u vaše pitanje - rekao je Lončar.

- Za svaki od tih lekova je predviđeno kada sme i kada ne sme da se da, poštuju se i mere opreza. Za svaki od lekova koji se koriste u lečenju kovida postoji redosled kada sme da se koristi. Postoje pacijenti koji su dobili hlokorin, ima pacijenata koji su umrli, a da su primali hlokorin. Normalno, primenjivane su najrazličitije terapije, između njih i hlokrokin, neki pacijenti su izgubili borbu uz sav naš trud i primenu terapija koja se koristi svuda u svetu - rekao je dr Stevanović.

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

Marija

15.07.2020 15:48

Ministar gubi strpljenje,Jedan ministar mora biti ,,,,,