Ameri promovišu oružje kojim su prolivali krv i "širili demokratiju" (VIDEO)

Alo/V.M. | vesti 2020-04-28 21:07:09 2020-04-28 21:07:09

Skandalozno i beskrupulozno.

Shutterstock

Velika američka vojna kompanija "Northrop Grumman", poznata je po razvoju tzv. nevidljivih bombardera i bespilotnih letelica za nadzor u vlasništvu američkih vazduhoplovnih snaga, jedna je od najvećih svetskih odbrambenih i vazduhoplovnih kompanija, čiji prihodi su u 2019. nadmašili 34 milijarde dolara.

"Northrop Grumman" je objavila novi promotivni video snimak u kojem govori o "vrlinama" svojih bombardera dugog dometa B-2, hvaleći se time da su upravo ti avioni odigrali ključnu ulogu u gotovo svakoj američkoj vojnoj intervenciji od 1990, pa sve do danas.

U video snimku se pravi jasno poređenje između najnovije generacije ovih aviona u odnosu na ostale vojne avione i ističu njegove prednosti. Među "prednostima" B-2 je što može "pronaći i uništiti svaku metu, bilo gde u svetu".

Takođe se naglašava, da je avion sposoban da deluje u najrazličitijim okolnostima i da u tim manevrima i na konkretnim zadacima nema problem sa izvršavanjem istih.

U video prezentaciji se kao "najveći uspesi u odbrani američkih interesa" kod ovog aviona ističu sledeće ratne operacije: Srbija, Avganistan, Irak i Libija.

Kompanija sa ponosom napominje: "Kada SAD krenu u rat, B-2 kreće prvi - bio je prvi u Iraku, Avganistanu, Srbiji i Libiji (2011. i 2017.)".

Kompanija sa ponosom ističe da su nevidljivi B-2 bombardovali desetine terorističkih ciljeva u Libiji, pritom nigde ne govore o tome koliko je upravo ta intervencija SAD učinila ovu zemlju stecištem terorizma. O NATO intervenciji u Srbiji (tada SR Jugoslaviji) znamo da su sigurno "dobro" obavili zadatak ubivši na stotine i hiljade nevinih ljudi.

B-2 je svakako učestvovao u krvavim akcijama protiv naše zemlje i bez obzira na to što je toliko superioran i moćan, daleko od toga da je uloga ovog aviona bila donošenje mira i blagostanja kod naroda koji su stradali pod njegovim bombama.

 

Expand player
Pogledajte više