PROVOD U DOBA KORONE Noćni život u Beogradu se gasi ovog leta, ali gazde klubova imaju novi trik za goste

Beograd je poznat po noćnom životu, ipak, možda je došlo vreme da se i to promeni...

Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji, Foto: Tanjug / AP

Danas su stupile na snagu četiri nove restriktivne mere koje se odnose na Beograd, u cilju suzbijanja zaraze Covid-19. Jedna od tih mera odnosi se upravo na noćne klubove.

Naime, ova mesta za izlazak bila su na meti kritika poslednjih nedelja, jer je delovalo da se čitav napor građana u proteklom periodu, da se zaštite od korone, obezvredio preko noći. Mladi su počeli da izlaze kao i obično, klubovi su radili regularno, a mere prevencije su vremenom postale blaže.

Međutim, sada kada se prva od četiri mere odnosi na to da svi ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda ne rade od 23 do 6 sati, te da pojačaju nivo zaštite - posebno u zatvorenom prostoru, gazde klubova, kafića i restorana traže način da stvore bezbedne uslove, ali da održe poslovanje.

Podsetimo, u zatvorenom prostoru je dozvoljeno da boravi najviše 100 gostiju, i obavezna je distanca od metar i po, dok je na otvorenom prostoru (na primer, bašte restorana) - dozvoljeno da boravi do 500 ljudi, ali takođe uz poštovanje razmaka.

Ako se osvrnemo na novo propisano radno vreme za sve ugostiteljske objekte, ali i na činjenicu da ova mesta "zažive" tek posle 23 sata, odnosno posle ponoći, jasno je da su vlasnici lokali morali da nađu način da pomire profit i javno zdravlje.

Počeli su da organizuju matine žurke

Neki od splavova najavili su novi koncept već za ovaj vikend, 4. jul, a matine žurke počinju od 17 ili 18h časova i traju do 23h. Na ovaj način, noćna zabava se "prebacuje" na dnevnu, uslovno rečeno se ne gubi broj sati koji gosti provedu u lokalu, a muzika i ponuda pića - ostaju na nivou.

Mada, ima još nekih izmena. Gostima se na ulazu u lokal meri temperatura, insistira se na uvažavanju svih aktuelnih mera, ali pronađen je način da posao ne stane, jer sve ekonomske analize upućuju na to da bi drugi talas korone i zaustavljanja poslovanja, mogao biti fatalan.

Klubovima "ide na ruku" i to što smo sada u letnjem periodu, pa je moguće organizovati popodnevne žurke na otvorenom, a matine bi u budućnosti čak, možda, mogao i da zameni dobro poznat beogradski noćni život.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi