Noge šetnja trčanje
Profimedia

 

Noge šetnja trčanje

Profimedia

šetnja, Foto: Profimedia

Žena izgubila torbu puna para, a Nišlija Aleksandar Miladinović se "upisao" među poštene nalazače. Bio sam u šoku, ali ni u jednom trenutku nisam razmišljao o tome da zadržim taj novac.

Pročitajte još:

Nišlija Aleksandar Miladinović (34) našao se u čudu kada je u utorak ujutru sa posla izašao na pauzu i na krovu svog automobila pronašao torbicu punu novčanica od po 500 evra i mobilni telefon. Novac je vrlo brzo vratio vlasnici, a za svoje poštenje zauzvrat je, u znak pažnje, dobio - zagrljaj.

- Izašao sam na pauzu i krenuo do auta da uzmem nešto. Na krovu sam video crvenu torbicu. Priđem i vidim nije moja. Otvorim, a unutra samo novčanice od 500 evra. Puna torba. U trenutku me oblio hladan znoj. Uznemirio sam se, jer nikad toliko para nisam video. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali mislim da je tu bilo pedesetak hiljada evra - priča za "Novosti" Miladinović, inače radnik "Elektrodistribucije" u Nišu.

Preporučujemo još:

On kaže da je kroz nekoliko minuta u torbi zazvonio mobilni telefon i da je sa druge strane bila žena izbezumljenog glasa. Kako su kasnije zaključili, ona je bila parkirana u autu pored Aleksandrovog. Nakratko je spustila torbicu na njegov automobil, da bi izvadila ključ od kola, ali je sela za volan i otišla, ali je torbu zaboravila.

- Čujem zvono, ali nije moj telefon. Otvorim torbu sa strane, izvadim mobilni i javim se. Ženski glas me preklinje da joj vratim novac i pita gde se nalazim. Nije prošlo nekoliko trenutaka kada je došla. Rekla mi je ime i počela da me grli i ljubi. Objasnila mi je da je to novac od nasledstva od kuće koji je trebalo da se deli na nekoliko delova. Rekla je da sam joj spasao život, okrenula se i otišla. Ja sam ostao šokiran i u čudu - ispričao nam je Aleksandar.

Beograd, građani, ljudi, šetnja

Tanjug/Filip Krainčanić

Beograd, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Posle svega razmišljam o toj ženi koja nema više od 50 godina. Mislim da joj se srušio život kada je uvidela da je ostala bez one torbice, pa ako sam uradio dobro delo, dobrim neka mi se vrati.

PRONAŠAO I NOVČANIK

Još u neverici da je pronašao torbu punu para, Aleksandar je, vraćajući se na radno mesto, posle nekoliko koraka naišao na novčanik bez para, ali sa dokumentima. Ostavio ga je na portirnici Elektrodistribucije, tako da onaj ko ga je izgubio ili je bio opljačkan tu može da ga preuzme.