Tamara
Printscreen
Tamara

Printscreen

Tamara, Foto: Printscreen

Nakon što je tinejdžerka pronađena u autobusu u beogradskom naselju Ugrinovci, klupko nestanka je počelo da se odmotava. Javnost je, potom, obaveštena da je razlog dolaska T. B. u prestonicu bio pokušaj da upiše sedmi razdred osnovne škole Matematičke gimnazije, a da o tome, prethodno, svojim roditeljima nije rekla ništa.

Navedenu informaciju je potvrdila i devojčicina tetka, gospođa Pavlović, kada je na društvenoj mreži približila detalje celog događaja.

- Tamara je otišla u Beograd da poseti Matematičku gimnazju. Gimnazija u Beogradu (matematički smer) omogućava nadarenoj deci da upišu srednju ako polože prijemni, bez obzira na to što nisu završili osmi razred. Tamara je viđena u Beogradu, usnimili su je kod škole. Pronađena je i konačno je u zagrljaju roditelja. Dobro je i ništa joj ne fali, svom srećom. Hvala vam na svemu! Zahvalite u naše ime svim ljudima velikog srca - rekla je Pavlović.

Nedugo potom izašli su i rezultati ispita primljenih učenika. Nažalost Nišlijka nije uspela da osvoji dovoljan broj bodova kako bi upisala sedmi razred navedene gimnazije

Taj podatak korisnica mreže "Tviter" komentarisala je sa podsmehom, navodeći kako "umire od smeha" zbog neuspeha tinejdžerke. Ovu vrstu podsmeha oštro su osudili drugi korisnici mreže, među kojima je bila i Dragana Janković, Aleksina majka.

Korisnica Tvitera i njena objava

screenshot/twiter

Korisnica Tvitera i njena objava, Foto: screenshot/twiter

Primedbe na takav post su se nizale, a grupa korisnika je uporno tvrdila da  je takvo razmišljanje neprimerno i zlo, dok su ga pojedinci čak i žalili.

- Kada se odrasla osoba raduje ovako nečemu, možeš samo da pomisliš da je bolesna ili zla...- napisala je Zorana.

Korisnica koja negoduje takav kometar

screenshot/twiter

Korisnica koja negoduje takav kometar, Foto: screenshot/twiter

Među onima koji su stali na stranu Nišlijke, našla se i Dragana Janković, majka dečaka koji je zbog vršnjačkog nasilja izvršio samoubistvo. 

Ona je navela kako nije primerno uvrediti dete.

-Poštovana, nastavite da se smejete sebi i uspehu koji ste postigli svojim zlim komentarom koji je privukao pažnju koju ste zapravo i želeli.
Nastavite da uživate u neuspehu jednog deteta, lepo je što vas tuđi porazi i tuga navode na smeh !
Teško onom ko uvredi dete - napisala je Janković.

Komentar Aleksine majke

screenshot/twiter

Komentar Aleksine majke, Foto: screenshot/twiter

Osim ovih odgovora bilo je ionih koji su "burno" reagovali na sporni post, navodeći kako se takva osoba mora postideti sama sebe i svojih godina.

Pročitajte još: