"OBRAĆAM SE SVIM AMERIKANCIMA" Nikad viđeni snimak,Tito progovorio na engleskom i poslao poruku koja je promenila Jugoslaviju! (VIDEO)

Redak snimak

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito, Foto: Printscreen Youtube

* Redak snimak Josipa Broza Tita kako priča engleski jezik pojavio se u javnosti

*Kratak klip potiče iz snimka intervjua američke novinarke Helen Fisher

*Najsmješnije kako Tito izgovara riječ "sympathy", s naglaskom na "ti"

Redak snimak Josipa Broza kako priča engleski jezik isplivala je ovih dana na društvenim mrežama, a za sve "glavni krivac" je čuveni novinarski dvojac Beograđanin Zoran Kusovac i Britanac Tim Džuda koji su pokrenuli raspravu, u koju je uključen i video klip sa Youtube kanala British Movietone koji pokazuje kako je zapravo maršal Tito vladao engleskim jezikom.

Tito je posle posete Indiji skupio vojni i politički vrh i naredio "ZADATAK KOZARA" mora biti izvršen! Da je TO zaista napravio Jugoslavija bi bila supersila!

AUTOR: Alo.rs/Jutarnji list/A.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 14:38 Nikad završeni projekat Josip Broz Tito, Foto: Alo! arhiva Posleratna Jugoslavija razvijala je dva nukelarna programa: vojni i mirnodopski. O nuklearnim ambicijama Titove Jugoslavije objavljeno je više novinskih članaka i nekoliko knjiga.

 

Kratak klip potiče iz snimka intervjua američke novinarke Helen Fisher iz agencije United Press (UPI) s Josipom Brozom Titom u njegovoj rezidenciji u Beogradu.

 

Teško je utvrditi o kojoj godini je reč, ali pretpostavlja se da je to negde početkom 1950-ih prošlog veka.

Spiker u prilogu govori kako već sam Titov pristanak na ovaj intervju ilustruje “njegov prijateljski stav prema zapadnim demokratijama”.

 

 

Na snimku se vidi kako novinarka i Tito razgovaraju uz pomoću prevodioca, ali kad novinarka na kraju pita jugoslavenskog državnika ima li kakvu posebnu poruku za američke gledaoce, on ućutkava prevodioca i odgovara na engleskom. Pomalo nervozno, kao učenik pred učiteljicom, ali ipak uspeva dogurati tih par rečenica do kraja, iako u jednom trenutku traži pravu reč koje se nikako ne može setiti, pa pucketa prstima u smeru prevodioca.

Kada je završio prvu rečenicu odgovora, kao da ni sam nije siguran da li je njegov engleski razumljiv, pogledava prema prevodiocu. Na samom kraju, kao da se smeje sam sebi i svojim pokušajima obraćanja Amerikancima na njihovu jeziku. Možda je najsmješnije kako Tito izgovara riječ "sympathy", s naglaskom na "ti".

TITO JE JOVANKU OŠAMARIO ZBOG MASERKE! Bio je slab na žene, posećivale su ga najlepše glumice, a sa njima ju je varao!

CELA SRBIJA ŽALI ZA OVIM ČOVEKOM Umro Titov veliki prijatelj!

RUSKI AGENT UKRAO NJEGOV IDENTITET 1937. Procurila teorija koja je šokirala javnost! Ovaj Tito je lažan, pravi je bio viši i nije imao dva prsta!

BONUS VIDEO: Goran Vesić posle suđenja sa Draganom Đilasom

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi