Slobodan Milošević
Screenshoot RTS
Slobodan Milošević

Screenshoot RTS

Slobodan Milošević, Foto: Screenshoot RTS

Danas se navršava 19 godina od kada je bivši predsednik i haški optuženik Slobodan Milošević izgubio izbore za predsednika SR Jugoslavije od kandidata udružene Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Koštunice.

Pročitajte još:

Predsednički izbori održani su istovremeno s izborima za parlament SRJ i lokalnim izborima u Srbiji, a pobedom udružene opozicije na izborima završila se desetogodišnja autokratska Miloševićeva vladavina.

Ne želeći da prihvati poraz, do tada vladajuća Socijalistička partija Srbije (SPS) i njen lider Milošević izazvali su postizbornu krizu koja je zapretila ozbiljnim sukobima i nasiljem. DOS je pozvao na demonstracije zbog nepriznavanja rezultata izbora za predsednika SRJ, a kriza je okončana 5. oktobra posle masovnih protesta širom Srbije.

Na tim izborima za predsednika SRJ izabran je kandidat DOS-a Vojislav Koštunica sa 2.470.304 (50,24 odsto) glasa. Milošević je osvojio 1.826.799 glasova, odnosno 37,15 odsto.

Otkrio užasnu tajnu koju kriju skladišta na Kosovu! Svi smo u opasnosti!

AUTOR: Informer/Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 11:11 - 24.09.2019. 11:32 Frapantni podaci * Prema statističkim podacima, u posedu građana na Kosovu ima oko 250.000 komada ilegalnog oružja * Bivši potpukovnik KOS kaže da je teroristička OVK rasformirana, ali nije razoružana * Oružje je opasnost za Srbe na Kosovu Albanci na Kosovu kriju više od 250.000 komada ilegalnog oružja koje potiče od terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova".

Milošević je 11. marta 2006. umro u pritvoru Međunarodnog tribunala u Hagu gde mu je suđeno za genocid u Bosni i Hercegovini i ratne zločine protiv čovečnosti u Hrvatskoj i na Kosovu.

Bonus video

Poplava u Kraljice Marije