Danijela Jović, psi, spasavanje
Facebook

 

Danijela Jović, psi, spasavanje

Facebook

Danijela Jović, psi, spasavanje, Foto: Facebook

* Kod kraljevačkog sela Gokčanica, radnici „Zoo-higijene“ pronašli desetine mrtvih i dehidriranih štenaca

* Primili smo dojavu

* Prebačeni u kraljevačko prihvatilište

Na Ibarskoj magistrali nadomak kraljevačkog sela Gokčanica, radnici „Zoo-higijene“ Kraljevo pronašli su na desetine mrtvih i dehidriranih štenaca.

Kako za „Alo!“ navodi poslovođa ove službe Predrag Drobnjak, njegov tim ne pamti ovakav slučaj, iako nije nikakva tajna da se psi godinama izbacuju iz vozila duž Ibarske magistrale.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- U ranim jutarnjim časovima primili smo dojavu i odmah smo se uputili na skretanje ka selu Gokčanica. Tamo smo zatekli jeziv prizor! Mrtvi štenci uzrasta od tri do šest meseci bili su razbacani na svega nekoliko metara duž magistrale - kaže Drobnjak i dodaje da je među mrtvim psima bilo i onih koji su davali znake života, ali da su bili vidno dehidrirani i neuhranjeni.

- Oni su prebačeni u kraljevačko prihvatilište. Nadamo se da će se njihovo stanje stabilizovati - navodi Drobnjak.

Danijela Jović, psi, spasavanje

Facebook

Danijela Jović, psi, spasavanje, Foto: Facebook

 

Danijela Jović iz Udruženja za zaštitu životinja Srbije, koja je i prijavila slučaj nadležnima, za naš list tvrdi da iza ovog jezivog događaja stoji firma „Avenia Mb“, koja kupi pse na teritoriji 60 opština u Srbiji.

- Iz tog prihvatilišta svake nedelje izbacuju pse na teritoriji Kraljeva da umru od gladi. Meštanin sela Gokčanica javio mi je da je video sredovečnog čoveka koji iz prikolice baca pse po Ibarskoj magistrali - navodi Jovićeva.

Danijela Jović, psi, spasavanje

Facebook

Danijela Jović, psi, spasavanje, Foto: Facebook

 

Međutim, Nenad Stevanović iz prihvatilišta za pse „Avenia Mb“ za „Alo!“ odbacuje ovakve optužbe. On navodi da ova firma nema nikakve veze s ovim slučajem i da će podneti krivičnu prijavu protiv svih onih koji u njima vide krivca.

- Mi poslujemo već osam godina kao prihvatilište za napuštene životinje i imamo papir za svakog psa. Mi nikada nismo ubili nijednog psa- kaže Stevanović. 

BROJKA

59 legalnih azila za pse postoji u Srbiji

 

 

Činjenice:

- Svake nedelje na srpskim putevima izbaci između se 10 i 20 pasa

- Psi se najviše ostavljaju na putu Ušće-Bogutovac i putu od Kraljeva do Kragujevca

- Za napuštanje kućnih ljubimaca slede kazne od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica, dok za pravna ona iznose od 100.000 do 1.000.000 dinara

 BONUS VIDEO: Brižni pas velikog srca! Dok čeka svog spasioca, on spasava druge!