Branimir Nestorović
printskrin
Branimir Nestorović

printskrin

Branimir Nestorović, Foto: printskrin

Ovo su prve reči prof. dr Branimira Nestorovića od 5. jula i gostovanja na televiziji, posle kog je kao u zemlju propao i zabrinuo srpsku javnost, naviknutu na njegove gotovo svakodnevne komentare situacije sa koronavirusom.

Na prvi pogled bilo je vidno da članu kriznog štaba za suzbijanje epidemije nedostaje mir, koji je našao u gradu u kom je odrastao, među rođacima i prijateljima.

Sve što je rekao bile su dve rečenice "DOPI*DELO MI SVE! OVO JE POSTALO LUDILO!"

O njemu u Obrenovcu ljudi imaju samo reči hvale. Ekipi Srpskog telegrafa su slučajni prolaznici čak i sami prilazili kako bi rekli poneku reč o omiljenom sugrađaninu. Svi do jednog su se složili da je doktor uvek bio voljan da porazgovara sa svakim koga sretne, da je kao lekar pomogao deci mnogih sugrađana i da je u vreme koronapošasti njegova reč zvučala umirujuće i bila dobrodošla u svakom trenutku.

ĆUTI, PIJ SMEDEREVKU
Nestorovićev prvi komšija, koji se predstavio kao Rafailović, kaže da ga u poslednje vreme viđa stalno, kao i to da mu je uvek zadovoljstvo da "proturi" koju sa čovekom pored kog je odrastao.

- Svi se pitaju gde je, a mi znamo i ćutimo. U doba korone najviše njemu verujem. Odrasli smo zajedno, svi tu, na čaršiji, to je jedan veliki gospodin, uzoran građanin i dobar čovek, drag komšija. Nedeljom stalno ide na pijac, svakoga dana u obližnju prodavnicu i ponaša se kao i svaki drugi običan čovek - navodi Rafailović.

- Ćuti, pij smederevku - ume ponekad da se našali dr Branimir, tvrdi njegov poznanik.

PROČITAJTE JOŠ