Dejan Nestorović i Ana Brnabić
Privatna arhiva
Dejan Nestorović i Ana Brnabić

Privatna arhiva

Dejan Nestorović i Ana Brnabić, Foto: Privatna arhiva

 

Trajni mir, bezbednost i pomirenje moraju biti prioriteti, na Balkanu, pre svega među mladim ljudima. Budućnost moramo da gradimo na ekonomiji, kulturnoj i sportskoj kompeticiji i razmeni - kaže za alo.rs Dejan Nestorović i dodaje da vreme ratova, teških reči i skandala treba da ostane u dalekoj prošlosti.

- Vreme je za hrabrost i odvažne odluke, bez predrasuda. Poštovanje ljudskih prava je vrlo značajno, kao evropski kodeks, ka čijoj primeni težimo. Samo sa jakom infrastrukturom, sa dobrim putevima, sa boljim standardom možemo još jače i bolje osigurati primenu prava, kroz dobar život svih nas. NVO "Sigurna Pozicija" se zalaže za takvu budućnost u kojoj za deceniju- dve, srpska i albanska omladina će biti pomirena, zajedno će moći da prave biznise i razmenu robe i kapitala u svim segmentima. Vreme je za pomirenje i prosperitetnu budućnost, zajedničku budućnost u jugoistočnoj Evropi. Starjije generacije su se gledale kroz snajpere, a mi moramo da se gledamo kroz znanje, kapital i kulturne vrednosti. Ova vlada, je postigla značajne rezultate, pogotovu na polju zdravstva i savremene medicine. Gospodin ministar zdravlja Zlatibor Lončar je primer da predrasude ne postoje, da se permanentni rad isplati, da se skupa oprema i retki lekovi mogu obezbediti i da se vraća dostojanstvo pacijenta. To što su naši medicinari najtraženiji u Nemačkoj je samo dokaz koliko smo jaki i puni znanja i veština u ovoj oblasti. Građane raduje opremanje kliničkih centara u Kosovskoj Mitrovici, kao i izgradnja savremenih bolnica po čitavoj Srbiji u narednim godinama - kaže Nestorović i ističe da je naša diplomatija beleži značajne uspehe.

- Pored regionalnih, izuzetan značaj zauzima ponovno uspostavljanje bilateralnih odnosa na kojima radi gospodin Ivica Dačić sa mnogim državama, a pre svega afričkim zemljama. Intezivni bilateralni odnosi koje naša diplomatija temelji, ka mnogim afričkim zemljama su od izuzetnog značaja, a posebno treba istaći da mi kao građani očekujemo direktne avio linije ka Rabatu i Kazablanci, kao i otvaranje diplomatskog predstavništva republike Senegal u Beogradu. Ubeđen sam da će Srbija za deset godina biti zemlja u kojoj će svi poželeti da dođu, a mnogi da ostanu - poručio je Nestorović uoči dočeka nove 2019. gdoine.