NIKAD BOLJA IDEJA ZA BIZNIS U SRBIJI Nenad zasadio OVO VOĆE, a sad zarađuje 800 dinara po kilogramu! Otvorio i svoju prodavnicu!

Kaže da je zadovoljan i da se ne kaje što je krenuo da to radi.

Selo Udovice
Selo, Foto: youtube printscreen

Nenad Vasiljčin iz Veternika je još pre deset godina proizvodnju lešnika prepoznao kao izuzetno isplativu, te je sa tadašnje 24 godine, na dva hektara zasadio oko 1.200 stabala, sa kojih rodi i do dve i po tone lešnika.

Najviše ga ima u Vršcu, Kuli, Šidu i okolini Pećinaca, ali to nije dovoljno za podmirenje naših potreba. Srbija je u 2014. uvezla lešnik u vrednosti od oko 10 miliona dolara. Sada je to smanjeno na dva miliona, što govori da je ta proizvodnja perspektivnija.

BAJA MALI KNINDŽA OTKRIO PO ČEMU SE RAZLIKUJU SRBI I HRVATI Posle njegove priče o "Oluji", u studiju je nastao MUK! Svi su u neverici slušali pevača!

- Prelazile su grane od komšije u moje dvorište, ne znam koliko sam imao godina, ali uglavnom lupao sam ih ručno, otišao sam u prodavnicu, gledao sam cenu, zainteresovalo me je, mislio sam moći će da rađa, bio sam siguran na mojoj parceli. I tako da sam se odlučio pre svega zbog cene, a bio sam oduševljen koliko je to rađalo, mislim od komšijskih tih par grana sam nakupio par kila, tako da sam bio ubeđen da će i kod mene to da bude - priča Nenad Vasiljčin.

Kaže da je zadovoljan i da se ne kaje što je krenuo da to radi.

Lešnik Lešnici
Lešnik, Foto: Shutterstock

Iako je prvu veću zaradu dobio tek nakon sedam godina, kada su stabla bila u punoj rodnosti, kaže da se čekanje isplatilo.

Lešnik prodaje nešto nakupcima, a nešto u prodavnici zdrave hrane koju on i supruga drže.

ZAPOSLENI JAVNOG SERVISA ZAVIJENI U CRNO Preminuo novinar RTS-a!

Cena na malo je 800 dinara kilogram, a nakupci plaćaju 500, 600 dinara.

U odnosu na prethodne godine cena je pala, kaže, jer je jako dobar rod bio u Turskoj.

BEBA REKORDER IZ ŠAPCA! Televizija dolazila da je snima, čitava bolnica i dan danas priča o njoj, pogledajte kako izgleda! (FOTO)

Turska je vodeća zemlja po izvozu lešnika. Ona proizvede negde između 600 i 650 hiljada tona, što je 70 odsto od ukupne svetske proizvodnje. Srbija za sada proizvede svega hiljadu tona. Međutim, ono što ohrabruje, jeste da su mnogi voćari, naročito mladi, u ovom uzgoju prepoznali profitabilnost.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi