"Nema potrebe za policijskim časom i vanrednim stanjem!"

Sa dolaskom vakcine imaćemo mnogo bolju situaciju, naveo je dr Tiodorović.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem.

"Ne vidim potrebu, i mislim da smo u tome svi jedinstveni, medicinski deo Kriznog štaba i ceo Štab, za policijskim ograničenjima kretanja i za vanrednim stanjem", odgovorio je Tiodorović nakon sednice Štaba na pitanje da li se, s obzirom na tešku situaciju, može očekivati dodatno pooštravanje mera.

Da li biste dobrovoljno primili vakcinu?

Ukupan broj glasova: 220

 • Da: 31% (68)
 • Ne: 59% (130)
 • Možda: 10% (22)

Nema, ističe, potrebe da se uvodi vanredno stanje, dodajući da je siguran da ga, ako se svi ponašamo odgovorno, ni u perspektivi nećemo imati na vidiku.

"Posle mera koje smo već uveli, i onog što su pokazale, pogledajte Beograd i druge gradove uveče i videćete da to ipak utiče, da je većina ljudi svesna opasnosti i rizika, ako se mere ne primenjuju. To je nada koja nam otvara perspektivu da možemo da se izborimo sa ovom teškom epidemijom", rekao je Tiodorović.

Napomenuo je da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možmeo očekivati da dođe do zaravnjenja krive i mogućeg smirivanja stanja u toku decembra.

"Sve što smo planirali za praznike, Božić, Novu godinu.. može se sve lepo dogoditi u porodici. Moramo da razmišljamo koliko rizikujemo. Lepo je biti na Kopaoniku, Zlatiboru, u inostranstvu, ali nije trenutak za to", rekao je Tiodorović.

Dodao je da je situacija teška, u Beogradu i velikim gradovima, s obzirom da su bolnice prepune, ne samo zbog kapaciteta, već i zbog kadra, za koji je pitanje da li će možda moći da izdrži.

Sa dolaskom vakcine imaćemo mnogo bolju situaciju, naveo je dr Tiodorović.

Povezane vesti

 • Korisnik: sale
  25/11/2020 - 19:13
  Prvi talas kad je bio Aprila i to po 300 zarazenih na dan tada je morao Policijski cas i Vanredno stanje.Sad na 7500 nije potrebno,koga bre zajebavate.
 • Korisnik: Srba
  25/11/2020 - 16:36
  Dedo- znaš li dal si pošo il’ si došo?? Idi uživaj u penziji i slavi ćerkino unapređenje u pomoćnicu novog naprednog direktora KC Niš. Koja će to plata da joj bude po redu- četvrta, peta...?? Ne znam samo kako za sve vas dan ima više od 24 časa pa uspevate da držite po 4-5 radna mesta i dobijate tolike pare (a, uvek vam malo!)?
 • Korisnik: Ja
  25/11/2020 - 15:49
  Ali ima potrebe za zatvaranjem škola.To je nekako najveći trn u oku.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi