STRAVA I UŽAS U CRNOJ TRAVI! Nema lekara, nema Hitne pomoći! To je GLAVNI krivac za smrt male Mile (2)!

Tragična smrt devojčice M. J. (2) pred odmaralištem na Vlasinskom jezeru pre nekoliko dana otkrila je nedovoljnu kadrovsku i tehničku spremnost većine domova zdravlja na jugu Srbije.

Crna Trava
Crna Trava, Foto: Printscreen/Youtube

* U Crnoj Travi nema lekara

* Mala Mila (2) preminula jer nemaju Hitnu pomoć

* Nema mogućnosti za intervencije

Lekari sa kojima je „Alo!“ razgovarao smatraju da su krivi loši republički propisi: oni obuhvataju samo broj stanovništva koje opslužuju domovi zdravlja, ali ne i teritorijalnu razuđenost naselja koje pokrivaju. Tako je i malena Crna Trava ostala bez Hitne pomoći, a njene ambulante povezane su sa DZ Vlasotince od kojeg su udaljene 60 kilometara.

Sveta Đikić pokušao da spasi devojčicu Milu (2) iz Rume, a njegove reči POCEPAĆE VAM SRCE NA KOMADE!

„Dvogodišnja devojčica Mila J. iz Rume, koja je 16. avgusta u zdravstvenom centru u Surdulici preminula nakon što joj je noć pre toga pozlilo u odmaralištu na Vlasinskom jezeru, imala je napade gušenja", kaže za „Alo!" Sveta Đikić iz Crne Trave, koji je pokušao da spase dete.

Dežurni lekar iz ambulante u Crnoj Travi Dimitrije Stojanović navodno je predložio roditeljima nesrećne devojčice da pomoć potraže u Bolničkom centru u Surduliuci, pošto je bio sam u ambulanti i nije imao automobil kojim bi stigao do odmarališta na Vlasinskom jezeru, u kojem se utopila nesrećna devojčica.

DEVOJČICA IZ ZRENJANINA PRONAĐENA U BEOGRADU! Otkriven je razlog njenog nestanka


Slična situacija je i u leskovačkom DZ: samo zbog upornosti Mesne zajednice Predejane, odskora je uvedeno i popodnevno dežurstvo lekara u ambulanti u ovoj varošici.

„Našem domu zdravlja nedostaje desetak lekara za mobilne timove na terenu, a imamo ih samo četiri. Nedavno smo dobili jedna ambulantno vozilo Hitne pomoći, ali to nije dovoljno za teren koji pokrivamo, znajući za razuđenost Crne Trave i (ne)mogućnosti intervencija“, kaže Milena Stanković Mitrović, direktorka vlasotinačkog doma zdravlja.

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta

 

Povezane vesti

 • Korisnik: ana
  18/08/2019 - 10:26
  Takva mesta treba da budu obelezena kao ona u koja se ide na sopstvenu odgovornost. Da su znali taj podatak ne bi vodili porodicu tamo.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi