Vojska Srbije
Ministarstvo odbrane Republike S
Vojska Srbije

Ministarstvo odbrane Republike S

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Ozbiljno se razmišlja o vraćanju služenja vojnog roka, ali odluka o tome neće biti brzopleto doneta, jer je važno da se čuju svi argumenti.

Služenjem vojnog roka smanjila bi se potreba za angažovanjem profesionalnih vojnika, ali treba razmišljati o tome gde bi vojnici bili smešteni i kakvu bi obuku imali.

Odluka biti doneta onda kada bude bila zrela i kada se čuju svi argumenti u konsultaciji sa svim učesnicima procesa, pre svega sa Vojskom i Generalštabom.

- Naravno da treba. U vojsku da idu samo sposobni muškarci koji su stub društva i porodice - napisao je jedan građanin.

Jedan od odgovora se odnosio i na žene: "Obavezno, samo sada da žene idu u vojsku."

Neki čitaoci nisu saglasni sa idejom, te su napisali da je "potpuno nepotrebno i da svako treba da ima slobodu da sam odluči da li će nešto da radi ili ne".

Ostale odgovore možete pogledati u galeriji.

*

Pročitajte još:

Komentari (3)

Duki

11.01.2021 14:45

Tačno se sećam 1984 god. kad su me pitali: "Hej mladiću, da li ti hoćeš da ideš u vojsku?" Ja, naravno, odgovorio: "Pa normalno. Jedva sam dočekao"! Ko hoće? Idiotizam!

vladimir

11.01.2021 17:35

Sram bilo one koji šire defetizam i brukaju Srpski narod. Brukate heroje sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Branilaca, Beograda, Košara, mnogih drugih bitaka. Nije istina da nema obaveznog služenja vojnog roka. Primer "neutralne" Švajcarske. Tamo je obabeza služenja vojnog roka, sa tom razlikom da seemože birati 3 ili 6 meseci. Oni lenji koji služe 3 meseca idu dva puta godišnje na vojnu vežbu po sedam dana. Ko služi 6 meseci ide jednom godišnje sedam dana na vojnu vežbu.Čak imaju odela kod kuće

DOOMER

13.01.2021 09:28

Nije mi ni do života ,kamoli do vojske ili bilo čega drugog....