VI I DALJE ŽELITE U GRČKU NA MORE? "Nećemo vam čistiti sobu, a KLIMA vam nije dozvoljena ove sezone" , poručili vlasnici apartmana!

U studije se ulazi tek u 15 časova, a roštilj i baštenski stolovi biće dostupni na zahtev porodice koja boravi u istoj sobi, obavestili su vlasnici vila srpske turiste

Grčka prazne plaže
Grčka prazne plaže, Foto: Printscreen RTS

Zbog epidemije koronavirusa, letovanje i boravak u apartmanima na grčkom moru izgledaće nešto drugačije nego prethodnih godina. Zabrana korišćenja klima-uređaja, čišćenje soba samo pre ulaska gostiju, zabrana poseta, ali i dostavljanje peškira i posteljine u zatvorenim kesama samo su neke od bezbednosnih mera koje su vlasnici vila u Grčkoj preduzeli kako bi goste i osoblje zaštitili od zaraze.

Stiglo obaveštenje

Vlasnici grčkih apartmana su prethodnih dana gostima koje očekuju slali novo obaveštenje, ažurirano 28. juna, o zdravstvenim protokolima koji će važiti u objektima ovog leta, prenosi Kurir.

- Recepcija će ove godine biti namenjena samo osoblju. Naši klijenti se mogu prijaviti pre dolaska koristeći onlajn obrasce. Ulazak u sobe je u 15 časova ili kasnije, a odjava je najkasnije u 10 časova. Klijenti koji dolaze da se raspitaju o raspoloživosti soba moraće da drže distancu od gostiju koji već borave u apartmanima. Posetiocima koji ne borave u našim studijima nije dozvoljen boravak - stoji u obaveštenju koje su dobili naši turisti od vlasnika jednog od apartmana na Sitoniji.

Zdravstveni protokol, kako se navodi, nalaže i da će se pre dolaska gostiju raditi dubinsko čišćenje i dezinfekcija sobe, po „važećim uputstvima Nacionalne organizacije za javno zdravlje“.

- Nećemo čistiti vašu sobu tokom boravka kako bismo izbegli potencijalno izlaganje osoblja virusu, ali savetujemo da sobu održavate uredno. Čista posteljina i peškiri biće obezbeđeni svakog četvrtog dana na zahtev gosta, u vreći sa zatvaračem. Klima-uređaj neće biti dostupan za ovu sezonu - navedeno je u obaveštenju.

Roštilj, kao i stolovi ispred studija mogu, na zahtev, koristiti osobe koje žive u istoj sobi, a igralište je dostupno deci, s tim što su roditelji dužni da vode računa o poštovanju higijene.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Miroslav
  02/07/2020 - 10:41
  Zezaju braća Grci aaa ...ništa dobro došli u Sutomore najjeftinije priča se srpski svi vas razumeju a možete roštiljat peći ajvar i td..klima se uključuje kako bez klime na 40stepeni ludi Grci
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi