POMOZIMO MALOM VIKTORU! Ne može da pomera glavu, hoda i sedi! U nedelju se igra humanitarna utakmica kako bi se skupile pare za lečenje!

Mali Viktor Samolov (2018) iz Beograda rođen je s veoma retkim defektom na mozgu zbog kojeg ne može da hoda, sedi ili pomera glavu, a porodica organizuje humanitarnu košarkašku utakmicu u nedelju kako bi što pre sakupili sredstava koja su potrebna da Viktora pošalju na lečenje u Austriju.

Miloš Samolov
Miloš Samolov, Foto: Budi human

Viktoru su dijagnostikovane mikrocefalija i lobarna holoprozencefalija, koja je veoma redak defekt na mozgu koji pogađa vrlo mali broj dece, i prognoze nisu ohrabrujuće. Kako bi sakupila novac koji je potreban za lečenje u Austriji, porodica je odlučila da organizuje košarkašku humanitarnu akciju za Viktora.

Za braunile misli da su igračke, a kada je zasvrbe ožiljci na telu mama Katarina i tata Radovan joj kažu da je ujeo komarac!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 01.10.2019. 17:57 Helena Gavran ima samo četiri godine, lice anđela i opaki tumor na mozgu. Maligni. Helena Gavran, Foto: Alo.rs * Helena Gavran ima 4 godine i tumor na mozgu * Hitno joj je potrebna pomoć za dalje lečenje * Za lečenje u Parizu joj je potrebno 545.000 evra Umesto da provodi svoje dane igrajući se sa drugom decom, ova malena "šargarepica" leži u bolnici.

- U nedelju u 15 č. u košarkaškoj sali KK Torlak napravićemo utakmicu koju će igrati prijatelji porodice Samolov i njihova braća. Tribine će biti otvorene od 14.30, a cena ulaznice je simboličnih 200 dinara i svi su dobrodošli. Viktor se od rođenja leči u Centru za cerebralnu paralizu i napreduje veoma sporo. Za dalji napredak Viktoru su neophodne rehabilitacije u inostranstvu, vežbe, kao i logopedski tretmani - kaže Stafan Savić, Viktorov stric, i dodaje da ovaj hrabri mališan najviše voli kad mu se priča, peva i, naravno, da provodi vreme sa svojim bratom, koga doziva na svoj način.

 

KAKO DA POMOGNETE VIKTORU:

Srbija: Upišite 619 i pošaljite SMS na 3030

Švajcarska: Upišite human619 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533511-43

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002863.3

IBAN: RS35160005400002863343

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

 

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi