Slavica Burmazević
Printscreen

 

Slavica Burmazević

Printscreen

Slavica Burmazević, Foto: Printscreen

 

*  Majka ih je od jutros čekala na aerodromu, a avion je sleteo ranije, oko 10.05 časova na beogradski aerodrom

* Njena deca prvih tri i po godine provela su u Turskoj, a zatim je otac s njima pobegao u Iran

* Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović

 

 

Majka ih je od jutros čekala na aerodromu, a avion je sleteo ranije, oko 10.05 časova na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Njihov prvi susret, pun emocija, suza i radosti, dogodio se iza zatvorenih vrata iz razumljivih razloga.

 

Pročitajte još:

 

Njena deca prvih tri i po godine provela su u Turskoj, a zatim je otac s njima pobegao u Iran kako bi izbegao pravosnažnu presudu turskog suda prema kojoj je dužan da decu vrati majci u Srbiju.

 

- Ne mogu rečima da opišem svoje emocije, nadam se da nijedna majka neće doživeti ovo što sam ja doživela - rekla je Slavica.

 Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, pre četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd. Avion Vlade Srbije sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" sa troje otete Slavične dece nešto posle 10 sati.

Deca koju Slavica nije videla godinama danas imaju 15, 14 i osam godina.


"Danas je prvi dan ostatka naseg zajedničkog života, naše sreće", rekla je njihova majka Slavica za Tanjug pred sletanje aviona.
Ona je izrazila nadu da se nijednoj majci tako mešto nikada neće dogoditi.

Slavica Burmazović

D. Briza

Slavica Burmazović, Foto: D. Briza

 

Deca su stigla na beogradski aerodrom u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a Slavica kaže da je za tu neizmernu sreću zahvalna ministru Ivici Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću.


Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.


Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

Sa Slavicom je, dve sestre i brata, dočekao i njen sin iz prvog braka.


Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.


Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.

BONUS VIDEO: Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije

 

Komentari (2)

Lana

29.10.2019 10:57

Ima Boga. :-) Uživajte sa vašom dečicom.

Krusevac

29.10.2019 11:51

Opet se udaj za Turcina u trecem braku ako ti nije bilo nesto jasno u prvom braku pa si htela u drugom da utvrdis