"HEROJ, BUDI GA PLAČ BEBE KOJU SU UBILI" Nataša Kandić brutalno izvređala srpskog komandanta, pa pomenula detalj sa Slobinog suđenja! (FOTO)

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić svojim novim tvitovima opet je digla veliku prašinu na Tviteru.

Nataša Kandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je napisala kako su o ubistvu najmanje 40 civila u selu Trnje, od 25. marta do 1. aprila 1999. godine, progovorila dvojica pripadnika 549. mtbr VJ na suđenju Slobodanu Miloševiću 2002. godine.

- Jedan je rekao da ga budi plač bebe koju su ubili. Komandant te brigade je bio Božidar Delić. Heroj - napisala je ironično i digla veliku prašinu na Tviteru.

Podsećamo, Božidar Delić je general-major u penziji, ranije poslanik Narodne skupštine Srbije, član njenih odbora za bezbednost i evrospke integracije, 1998. i 1999. godine oficir Vojske Jugoslavije (VJ) u činu pukovnika i komandant 549. motorizovane brigade VJ.

On je pred MKSJ bio svedok odbrane u predmetu Slobodana Miloševića i jedan od eksperata za vojna pitanja Tužilaštva MKTJ u predmetu Ramuša Haradinaja, kojim prilikama je na razne načine prezentirao preko 629 dokumenata VJ, koja su preko njega i uvedena kao dokazni predmeti i izvedeni u postupcima protiv Miloševića i Haradinaja, ali i u drugim predmetima Tribunala.

Tokom svedočenja u Haškom Tribunalu, kao i u više izjava, pa i u dokumentarnom filmu RTS –Bombardovanje-kako se vodio rat, naglašava sa ponosom da je komandovao snagama od preko 14.000 boraca, od čega je bilo preko 2.000 dobrovoljaca.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: perica
  06/04/2019 - 09:45
  Zabraniti ovu NVO i doticnu proterati iz Srbije.
 • Korisnik: Milja
  06/04/2019 - 08:53
  On i jeste nas HEROJ!! Ti nisi nasa, ti si zla prodana dusa!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi