Nataša
Budi human
Nataša

Budi human

Foto: Budi human

Devojčica Nataša Stojanov (7) rođena je prirodnim putem, zdrava, sa ocenom 9/10. Do šestog meseca starosti napredovala je, razvijala se normalno u svakom smislu, gledala, pratila radnje, počela da guče, hvata rukicama...

Sve do prvog epi napada kada počinje Natašina borba. Posle više od godinu dana raznoraznih analiza i ispitivanja na razne retke i ostale bolesti što neurološke, što genetske, metaboličke... i dalje nije bio poznat uzrok ni tačna dijagnoza. Pila je lekove za svaku bolest na koju se sumnjalo, ali su se napadi pojačavali i postajali sve učestaliji. Više vremena počinje da provodi u bolnicama nego kod kuće.

Preporučujemo:

Nataša je do četvrte godine totalno psihomotorno nesposobna, to znači da jede pasirano, ne govori, ne hoda, praćenje pogledom joj je bilo slabo, imala je nekontrolisane pokreti ruku i nogu...

Roditelji su do sada u sopstvenoj režiji vodili dete u nekoliko klinika ne bi li otkrili nešto više i pomogli detetu. Nataša već dve godine ide i na fizikalne trapije u Vukov centar u Novom Sadu koje su pomogle da dete dođe do faze sedenja, sveopšteg jačanja mišića i bolje kontrole pokreta.

Porodici je potrebna pomoć kako bi nastavili sa fizikalnim terapijama, logopedskim tretmanima, dijagnostikom i analizama i obezbedili Nataši neophodnu medicinsku opremu.

Za Natašino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nataši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 703 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human703 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552146-10

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004249.0
IBAN: RS35160005400004249085
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pročitajte još: