Škola
V.P.
Škola

V.P.

Škola, Foto: V.P.

Zbog zloupotrebe službenog položaja, kriminala, lažnih doktorata petoro profesora, primanja mita, torture i samovlašća pojedinih direktora i drugih nepodopština, Visoku školu primenjenih strukovnih studija u Vranju godinama potresaju skandali i afere.

Pročitajte još:

 

Pojedini profesori,koji školuju buduće inženjere raznih struka za privredu, toliko su se osilili i zaboravili da se svojevremeno 15 studentkinja javno pobunilo protiv Vlaste Stošića zbog navodnog seksualnog uznemiravanja. Bruka je pukla kada se saznalo da je pohotni profesor u julu 2008. godine pozivao studentkinje na konsultacije u kabinet, gde im je nepristojno zavirivao u dekolte i komentarisao njihov izgled i odevanje.

Škola

V.P.

Škola, Foto: V.P.

Afera je potresala visokoškolsku ustanovu 2002. godine kada je nadležno tužilaštvo zbog primanja mita optužilo profesore Stanoja Cvetkovića, Vojislava Dinova, Milorada Stankovića, Vlastu Stošića i Dragana Nikolića. Zbog uzimanja novca za ispite sa godinu dana robije kažnjen je samo Dragan Nikolić.

Pet godina kasnije nova blamaža škole. Kancelarija direktora Tomislava Ilića bila je zatrovana nervnim gasom, zbog čega mu je pozlilo. Pre pet godina, u vreme direktorovanja dr Zorana Janjića, školu je potresao skandal zbog manjka od 7,1 miliona dinara za neplaćene školarine. Mnogim samofinansirajućim studentima omogućeno je da dobiju diplomu bez plaćanja školarine. Sumnjalo se u dr Zorana Janjića, sekretara škole Miću Petkovića i referenta za studentska pitanja Biljanu Spasić.

Pročitajte i ovo:

 

Ni posle bezmalo 12 godina bivšoj direktorki i lažnoj doktorki Svetlani Trajković nije ukinut status predavača. Predsednik Sindikata obrazovanja u školi Dragan Mišić ističe da je zbog lažnog doktorata, samovolje, samovlašća i torture direktorska fotelja izmakla Svetlani Trajković 2017. godine. Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta upozorila je školu da Trajkovićeva u nastavnom zvanju predavača ne ispunjava zakonske uslove za direktora.

Upozoreno je da ona nema naučnu kvaklifikaciju za profesora strukovnih studija i da ne može da izvodi nastavu. Trajkovićeva je diplomu doktora nauka stekla krajem decembra 2007. godine na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, koji nikada nije stekao akreditaciju ni za jedan studijski program doktorskih studija.

Umesto smenjene lažne doktorke nauka u fotelju je sela dr Ljiljana Djordjević, protiv koje je zbog zloupotrebe službenog položaja podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Navodi se da je direktorka samovoljno profesorima Milici Stanković, Draganu Momiroviću i Gordani Mrdak omogućila više časova u nastavi od standardima predviđenog broja.

 

 

 

 

 

 

Pročitajte i ovo: