Narod Srbije je najbolji sudija, a ne političke komisije!

Alo.rs | vesti 2019-11-22 09:45:04 2019-11-22 09:45:04

Ministar finansija je rekao da su upravo sami građani ti koji će na kraju svima presuditi.

Alo!/Ana Paunković

Iako je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu juče utvrdio "postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije", ta odluka je još pre nekoliko dana bila doneta, pa se dovodi u pitanje objektivnost komisije, kao i da li je pomenuta odluka bila politički motivisana!

Proopozicioni mediji, kao što je N1, već su uveliko najavljivali specijalne emisije sa ciljem da analiziraju odluku koja je, po njihovim saznanjima, već tada bila negativna, iako sama sednica još uvek nije bila ni održana.

Iz ovoga je očigledno da je odluka o doktoratu politički motivisana, kao što je potvrdio i ministar finansija Siniša Mali:

- Nemam šta da dodam, sami ste rekli, zato sam to i nazvao politička komisija. Oni su to unapred znali, to je njihova politika i neka im je, meni ostaje samo da se borim. Građani Srbije, ljudi, narod, su najbolje sudije, a ne političke komisije. Oni će dati na kraju svoj sud o radu svakoga od nas - rekao je Mali.

Naime, iako je sednica odbora održana juče u 10 sati, televizija N1 je već prethodni dan popodne najavila specijalnu emisiju sa sagovornicima koji već godinama osporavaju doktorat ministra finansija.

Jasno je da takav koncept za njih ne bi imao smisla, da nisu znali da će odluka Univerziteta sa sigurnošću biti negativna.

Podsećamo da su lideri opozicije Dragan Đilas i Sergej Trifunović, gostujući upravo na televiziji N1, rekli da su razgovarali sa rektorkom o doktoratu, te da im je ona na neki način obećala da će sve biti u redu, odnosno da će doktorat biti osporen.

Prethodno su i politički motivisani studenti iz „1 od pet miliona“ rektorki poručili da treba da položi diplomski ispit, odnosno da donese odluku da je doktorat plagijat.

Ministar je takođe prokomentarisao i usvajanje budžeta za 2020. godinu ističući da ovaj budžet ima najmanji broj amandmana, što samo potvrđuje njegov kvalitet:

- Boriću se da svojim radom građanima pokažem svoje znanje. Ljudi su najbolji sudija. ono što je meni danas važnije je što ćemo završiti raspravu o budžetu za 2020. godinu. Očekujem da se do srede završi rasprava o amandamanima, imamo samo 115 amandmana, mislim da nikada nismo imali manji broj amandmana na jedan budžet, što govori o njegovom kvalitetu. Do četvrtka najkasnije, građani Srbije će imati novi budžet za 2020. godinu, to mi je posebno važno. U njemu ima dovoljno novca i za plate i za penzije, dakle za podizanje životnog standarda građana. S druge strane imamo ogroman novac koji investiramo dalje u putnu, železničku infrastrukturu, poboljšanje kvaliteta infrastrukture u Srbiji. Gledamo u budućnost, kako što brže da rastemo i ostavimo bolju budućnost našoj deci - rekao je ministar finansija. 

Nekoliko minuta pre Vučićevog obraćanja stigla važna izjava ambasadora Rusije!

AUTOR: Alo.rs/tanjug/I.L. DATUM I VREME: 21.11.2019. 20:01 - 21.11.2019. 21:06 Obratio se Harčenko Predrag Sarapa, Foto: Printskrin Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne price i tobožnja vrbovanja ne mogu naneti štetu odnosima Rusije i Srbije.

Bonus video

 

Expand player
Pogledajte više