Islamisti
Profimedia
Islamisti

Profimedia

Islamisti, Foto: Profimedia

Prema informacijama do kojih je došao "Blic" dokazi koje su prikupile nemačke službe po nalogu tamošnjeg tužioca sadrže mnogo podataka i poklapaju se sa dokazima koje je prikupilo srpsko tužilaštvo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicu je podiglo protiv Abida Podbićanina, Seada Plojovića, Tefika Mujovića, Izudina Crnovršanina, Ferata Kasumovića, Gorana Pavlovića i Rejhana Plojovića.

Optužnica ih tereti da su prikupljali novac i finansirali odlaske građana Srbije u kampove za terorističku obuku u Siriji i na ratište.

Podbićanin, Pavlović i Plović su još u bekstvu i sudi im se u odsustvu, a saznanja pokazuju da su svi na ratištu u Siriji.

Mujović je na suđenju krajem novembra najavio da će po izlasku iz zatvora postati predsednik Srbije i da će tada njegovi demokratski sudovi suditi onima koji su sudili njemu.

Sudsko veće odložilo je nastavak suđenja ovoj grupi za 6. mart jer se ni jedan od pet pozvanih svedoka nije pojavio u sudnici zbog toga što ne žive na adresama na kojima im je uručen poziv.

Komentari (1)

nebih rekla

25.01.2017 20:45

Sve sto ne valja to je nase. Rodi se u Nemackoj a oni to je nase. Ovi nasi blagonakloni svakom daju drzavljanstvo i pasos srpski i oni tamo kazu nasi. Ovi azilanti nasi. Sve je nase a nas nema i nestajemo.