U SRBIJU STIŽE HITON! Najveća svetinja ovoga sveta dolazi iz Rusije! Ima ČUDOTVORNE MOĆI i biće u našoj zemlji 12 dana!

Jedna od najveći hrišćanskih svetinja od sledeće nedelje u Beogradu!

Isus Hrist
Isus Hrist, Foto: Profimedia.rs

* Svetinja dolazi u Srbiju onda kada je najpotrebnija

* "Sveti hiton Hrista Gospoda koji dolazi u naš hram dati dodatnu snagu našem narodu da sačuva celovitost svoje države i crkve"

* Hiton je deo odeće Isusa Hrista koji je Bogorodica izatkala svojim rukama!

Uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, iz Rusije će u beogradski Hram rođenja Svetog Jovana Krstitelja na Petlovom brdu u ponedeljak (22. jul) biti donet hiton - deo odeće Isusa Hrista koji je Bogorodica izatkala svojim rukama!

Svetinja će u crkvi ostati do 2. avgusta, a pratiće je monasi iz Spaso-Jakovljevskog Dmitrijevog manastira Jaroslavske eparhije. Dok hiton bude u Hramu, svakodnevno će biti služena Sveta liturgija sa početkom u 8, te večernja služba u 17, a tokom tih bogosluženja vernici će imati priliku da se poklone velikoj svetinji.

 

Ljubomir Ranković iz Šabačke eparhije, protođakon i urednik „Glasa Crkve“ za „Alo!“ navodi da Božjom voljom ta svetinja u Srbiju stiže onda kada je najpotrebnija....

- Kada su rimski vojnici razapeli Gospoda na Golgoti, podelili su njegove haljine među sobom. Hiton je bio celovita haljina izuzetne lepote i da je ne bi cepali, bacali su kocku kome će pripasti. Tako je hiton postao i ostao simbol i metafora celovitosti i jedinstva crkve, države, društva, porodice, konačno i ljudske ličnosti u hrišćanstvu kroz celu istoriju. Danas, više nego ikad, potreban je ovaj sveti simbol celovitosti i jedinstva u Srbiji u srpskom narodu. Moćnici svetskih imperija izveli su danas srpski narod na Golgotu i raspeće. Hteli bi da ga zavade i podele njegovu vekovnu najsvetiju baštinu - srpsku državu, koja je plaćena najvišom cenom, milionima života njenih najboljih sinova - kaže otac Ljubomir.

Navodi i da je siguran da će „sveti hiton Hrista Gospoda koji dolazi u naš hram dati dodatnu snagu našem narodu da sačuva celovitost svoje države i crkve“...

- Tako treba razumeti zašto baš u ovim danima, kada od Srbije žele da odvoje Kosovo i Metohiju i pocepaju srpsku državu, ova svetinja, puna simbolike, stiže u Srbiju. Danas je potrebnija nego ikad. Naš pobožni narod veruje u drevnu narodnu istinu punu čvrste i nepokolebive nade - Bog čuva Srbiju i Srbe! - uveren je naš sagovornik.

OBILNO KRVARIO, NIJE BILO VREMENA ZA GUBLJENJE Dragana dovezli teško povređenog, lekari Urgentnog centra uložili nadljudski napor

NIJE IZDRŽALA! Preminula Aleksandra Bojović!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi