Đura Jakšić, Narodni muzej
Printscreen Instagram

Narodni muzej

Shutterstock

Foto: Shutterstock

PROČITAJTE I:

 

Po ugledu na značajne svetske muzeje, čija se prepoznatljivost gradi na određenom umetničkom delu Narodni muzej u Beogradu za svoj zaštitni znak izabrao je "Devojku u plavom", jednog od najprepoznatljivijih umetnika srpskog romantizma.

Đura Jakšić, Narodni muzej

Printscreen Instagram

 Foto: Printscreen Instagram

"Počinjemo ovu aktivnost kako bi se posetilo mesto gde je izložena 'Devojka u plavom', čuvena slika Đure Jakšića, podsećajući sve zainteresovane upravo da vas Đura Jakšić sve čeka u Narodnom muzeju, gde se može posetiti kad god se ima slobodnog vremena", kaže viši kustos Narodnog muzeja Lidija Ham.

PREPORUČUJEMO:

 

Fotografije "Devojke u plavom" biće izložene širom prestonice uz poruku "Nađi me".

"'Nađi me' znači upravo to približavanje, te emocije, to osećanje umetnosti, to osećanje i drugih umetnosti poput arheologije, shvatanje šta to jeste naše tlo, šta to jeste Srbija koja je iznedrila zaista izvanredne nalaze", ukazuje v. d. direktora Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković.

Kao i svi nacionalni muzeji i naš Narodni okrenut je savremenicima i spreman da se prilagodi navikama novih generacija. Narednog meseca i bez dodatne motivacije očekuju veliki broj posetilaca jer biće izložba dela vajara Ivana Meštrovića.

Toplotni udar u oktobru, danas ćemo se skidati u kratke pantalone i majice bez rukava!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 13.10.2019. 08:57 Vreme u Srbiji biće sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Lepo vreme, Foto: Tanjug/AP Jutarnja temperatura od 4 do 12, a najviša dnevna od 25 do 28 stepeni. I u Beogradu će biti sunčano i toplo, s temperaturom od šest do 27 stepeni.

 

BONUS VIDEO:

Srdačno pozdravljanje Ane Brnabić sa premijerom Luksemburga Gzavijerom Betelom!