Tiršova Dečja bolnica
Alo!/Ana Paunković
Tiršova Dečja bolnica, Foto: Alo!/Ana Paunković

Devojčica je prema rečima njenog oca Janoša Jovanovića nestala u ponedeljak, 16. marta, iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj posle šest dana provedenih na lečenju. Otac kaže da ona ima 17 godina, a da izgleda kao da ima 10 godina i da je najverovatnije obukla jaknu i otišla iz bolnice kada je čula da on ne može odmah da dođe po nju. On je juče iz policije u Beogradu dobio potvrdu da se uputila ka Autobuskoj stanici i da je vraćena u bolnicu.

- Jedino sam iz policije u Beogradu uspeo da saznam da se uputila ka Autobuskoj stanici. Dete ima tumor i u bolnici je provelo šest dana. Ona je iz jagodinske bolnice sa gušenjem i nedostatkom kiseonika sanitetom prevezena u Beograd. Ima tumor u predelu grudnog koša i mogla bi samo u Turskoj da bude operisana. Kada sam 16. marta otišao da predam smenu u Jagodini, šef mi je rekao da se hitno javim u Beograd. Pozvao sam broj koji je ostavljen i medicinska sestra mi je rekla da moram istog dana da dođem po ćerku da je vodim kući - ispričao je Janoš za portal “infocentrala.rs” i dodao da je pitao da li devojčica može da ostane do utorka, na šta mu je sestra navodno rekla „da je sve u redu“.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kada sam ponovo pozvao da pitam da li se možda uznemirila što ću doći sledećeg jutra, ista sestra mi je odgovorila da je nestala i spustila mi slušalicu! Rekla je da su slučaj prijavili policiji i „da oni tu više ništa ne mogu“. U policiji na Savskom vencu su mi rekli da će me obavestiti, bili su korektni. Još mi u glavi odzvanjaju reči medicinske sestre: “Gospodine, ovo je sada vanredno stanje!” Pa ako je vanredno stanje, da li je moguće da dete nestane tek tako? Otišli smo u Policijsku upravu Jagodina, prijavili slučaj i odneli fotografije - rekao je Janoš, koji je juče otišao po ćerku. 

Klinika: Nismo mogli da nađemo oca!

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj juče su nam rekli da je devojčica pokušala do pobegne iz bolnice, ali da je vraćena!

- Nismo mogli da nađemo oca da mu kažemo da dođe po dete. Devojčica je sama izašla i krenula ka Autobuskoj stanici, ali je odmah vraćena. Otpusna lista je napisana i dete čeka da otac dođe po nju. Nije tačno da je sestra bila neljubazna i da je ocu zalupila slušalicu - rekli su nam juče u bolnici.