Na Zlatiboru nude bezbedno zimovanje, a ovo su cene smeštaja
alo.rs
Zlatibor
Zlatibor, Foto: RINA

 U vezi sa tim, tokom predstojećih novogodišnjih praznika neće biti dočeka na Kraljevom trgu, koji je uvek do sada s koncertima poznatih izvođača i desetinama hiljada okupljenih bio poseban događaj za Zlatibor. To je rekao direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, dodajući da o zimskoj sezoni ipak treba ozbiljno razmišljati:

– Kad govorim o stvaranju u zahtevnim uslovima, upravo se Zlatibor time istakao u ovoj zdravstveno teškoj godini. Vrednim ulaganjima opštine Čajetina centar planine dobio je novi lik: rekonstruisani su Kraljev trg, šetalište, kraljeva česma, izgrađen novi sportski park i trim staze. Potpuno novi izgled dobilo je jezero: očišćeno je i napunjeno čistom izvorskom vodom, moderno osvetljeno, na proleće dobiće i fontanu. U ovoj godini završeni su radovi na najdužoj panoramskoj žičari, zlatiborskoj gondoli. To je najveći poduhvat opštine Čajetina vredan oko 13 miliona evra, ponos ovog kraja i cele Srbije. Gondola je uspešno prošla tehnički prijem i u njenim kabinama će se već ove zime voziti putnici.

Po rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor (koja sada ima novi info-centar na obnovljenom šetalištu), zimski sadržaji na ovoj planini su raznovrsni, radiće skijališta, žičare. U tome prednjači Ski-centar „Tornik”, s tim što će uslova za skijanje biti i na skijalištu Obudovica, u Avantura parku, na stazi pored jezera i drugim.

– Cene smeštaja i usluga na Zlatiboru biće ove zime prihvatljive, turiste nećemo izneveriti. Naravno, uz poštovanje epidemioloških mera, jer je zdravlje najpreče. Kao što smo radili i letos kada se veliki broj ljudi bezbedno odmarao na najposećenijoj planini Srbije – kaže Živanović.

Za praznike skuplje, popusti za zimu

Po podacima TO Zlatibor, najam privatnih apartmana za praznike kreće se od 50 do 65 evra po danu, luksuzno opremljeni su i skuplji. Platežno sposobniji za aranžman od tri noćenja za dve osobe u najluksuznijem hotelu treba da izdvoje 76.000 dinara, dok se cene novogodišnjih paketa u hotelima sa četiri zvezdice po osobi kreću od 21.500 u dvokrevetnoj sobi i skuplje. Za period posle praznika najam privatnih apartmana je povoljniji (od 25 do 40 evra po danu), a većina hotela daje popuste za rane rezervacije i za duži boravak. Recimo, za zimsku sezonu soba u hotelima sa tri zvezdice može se rezervisati i za 2.500 dinara dnevno po osobi.

Pročitajte još: