Vlasin
Printscreen/RTS
Vlasin

Printscreen/RTS

Vlasina, Foto: Printscreen/RTS

Opština Crna Trava proglasila je vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji. Odsečeno je oko 800 stanovnika, 12 mesnih zajednica i 20 naselja, rekao je za RTS predsednik opštine Slavoljub Blagojević. Sneg praćen jakim vetrom od juče ujutru ne prestaje da pada. Visina snežnog pokrivača je prešla metar, a nanosi dostižu i dva metra.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević rekao je da su neprohodni lokalni putevi, kao i nekategorisani makdamski putevi. Neprohodan je i državni put Crna Trava – Predejane. Na raspolaganju su četiri mašine koje rade non-stop, ali Blagojević ističe da će biti potrebno nekoliko dana za normalizaciju saobraćaja.

Odsečeno je oko 800 stanovnika, 12 mesnih zajednica i 20 naselja, kaže predsednik opštine. Informacije o stanju uglavnom samih i starih u udaljenim mahalama otežava to što je mobilna mreža 063 u prekidu. Struje za sada ima, ali iz ove opštine apeluju da se bez preke potrebe ne kreće na put dok vetar ne prestane i dok se ne očiste putevi.

Vlasin

Printscreen/RTS

Vlasin, Foto: Printscreen/RTS

Blagojević je rekao da meštani komuniciraju telefonima, i da nije bilo zahteva za medicinsku pomoć. Ako bude, putevi ka tim domaćinstvima će se prvi čistiti. Predstavnici opštine već 20 sati nemaju kontakt sa jednom starijom ženom. Vatrogasne ekipe pokušavaju da dođu do nje.

Okovana snegom je i Vlasina, a od nanosa vetra ni vrata ne mogu da otvore. Problema imaju planinski delovi svih opština Jablaničkog okruga.