Kiša
Alo!/ Masanori Jošida
Kiša

Alo!/ Masanori Jošida

Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

U petak će preovlađivati sunčano i veoma toplo, uz vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, temperatura od 16 ujutro do 30 stepeni, a narednih dana...

Pročitajte još:

Tokom noći u petak na subotu doći će do postepenog povećanja oblačnosti. U subotu se očekuje hladnije, umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

Lokalno se očekuju i obilnije padavine, uglavnom u zapadnim i centralnim krajevima. U subotu će na teritoriji cele zemlje biti na snazi žuti meteo-alarm zbog najavljenih padavina i jake grljavine, objavio je RHMZ na svom sajtu.

Žuti meteo-alarm označava potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, savetuje RHMZ.

Do nedelje, u sunčanim periodima, visoka je vrednost UV indeksa i kreće se u rasponu od 5 do 7. Potrebno je preduzete potrebne mere za zaštitu kože od UV zračenja ukoliko se boravi na suncu.

U pojedinim delovima Srbije visok je i indeks opasnosti od pojave šumskih požara. Budite oprezni ukoliko palite vatru na otvorenom tokom praznika.

Kiša

Alo!/ Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

U nedelju i početkom naredne sedmice svežije, promenljivo oblačno, u nedelju suvo, a u ponedeljak i utorak sa pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova.

U sredu, 1. maja, oblačno, hladno, povremeno sa kišom ili pljuskovima, na planinama iznad 1.500 metara moguća je pojava snega.

Krajem perioda meteorolozi prognoziraju stabilizaciju i manji porast temperature.