Vrućina, leto, toplo vreme
Alo/Ana Paunković
 Vrućina, leto, toplo vreme

Alo/Ana Paunković

Foto: Alo/Ana Paunković

Za vikend će u celoj zemlji, a u ponedeljak u centralnim, istočnim i južnim krajevima veoma toplo sa najvišom temperaturom od 33 do 36°C, najavio je RHMZ.

Pročitajte još:

Od utorka do kraja sedmice promenljivo i osetno svežije, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Zbog najavljenih visokih temperatura, u Srbiji će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

ANKETA: Da li volite izrazito toplo vreme?

 

Narandžasti nivo upozorenja znači da je vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, navodi RHMZ.

Beograd, vrućina

Alo!/Ana Paunković

Foto: Alo!/Ana Paunković

Upozorenje će na snazi biti tokom vikenda, dok će u ponedeljak deo zemlje biti "u žutom", a deo u "nadandžastom".

U subotu će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura će se kretati od 33 do 36 stepeni. Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno jak, jutarnja temperatura od 13 do 22 stepena.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo uz slab i umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 22, najviša dnevna oko 35 stepeni.

U nedelju, a u većini mesta i u ponedeljak, sunčano i veoma toplo sa najvisom temperaturom od 33 do 36 stepeni, osim na severu i zapadu zemlje gde ce u ponedeljak biti malo prijatnije uz najvišu temperaturu od 27 do 32 stepena.

Preporučujemo: