SPREMA SE PROVALA OBLAKA! Na sajtu RHMZ-a upaljeni crveni i narandžasti meteoalarmi!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje.

RHMZ
RHMZ, Foto: screenshoot

"U narednih sat vremena na zapadu, jugozapadu i u centralnoj Srbiji lokalno se očekuju obilni plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada (od 20 do 40 mm kiše za kratak vremenski period, ponegde i više). Takođe, na širem području Beograda i južnim i jugoistočnim obroncima Fruške Gore jaki grmlјavinski procesi uslovlјavaće obilnije padavine i pojavu grada", upozoreno je za period od 13.16 do 14.16 sati.

Na sajtu RHMZ-a upaljeni su crveni i narandžasti meteoalrmi.

Nevreme u Čačku
Nevreme u Čačku, Foto: Rina

Narandžasti znači - vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

Crveni znači - vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Da li verujete prognozama RHMZ-a?

Ukupan broj glasova: 512

  • Da: 41% (209)
  • Ne: 21% (108)
  • Nekad pogode: 38% (195)

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi