SKANDAL U SUBOTICI! Na radiju pustili Tompsona, grmele ustaške poruke sa zvučnika, građani zgroženi! (FOTO)

Revnosni Subotičani ne planiraju da puste da ovo tek tako prođe

Tompson
Tompson, Foto: Facebook

"Vratit će se Ivan s tisuću momaka, pjevat će se pjesme naših kuprešaka". Ovi stihovi deo su proustaške pesme Marka Perkovića Tompsona koja se, verovali ili ne, juče zaorila sa Radija Subotica, ostavivši slušaoce u neverici.

Čak i da ne znamo o čemu govori pesma, sama činjenica da je izvodi jedan od najvećih mrzitelja srpskog naroda, hrvatski pevač Tompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotica, radio stanice koja bi trebalo da služi kao gradski servis ovog grada.

 

Stvar je još crnja ukoliko znamo o čemu ova pesma peva.

U pitanju je pesma "Moj Ivane" koja, kao i većina Tompsonovih pesama, veliča ustaštvo i zločine nad Srbima. U ovoj pesmi glavni motiv je ustaška "Crna legija", koja se 1942. godine borila protiv partizana na Kupresu, pričinivši pritom brojne zločine nad srpskim civilima.

Tompson, Radio Subotica
Tompson, Radio Subotica, Foto: Printscreen: Facebook

Crna Legija je bila ozloglašena ustaška jedinica koja se za vreme Drugog svetskog rata borila za istrebljenje srpskog tj. pravoslavnog življa, na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja je tada bila u sastavu zloglasne Nezavisne Države Hrvatske.

Po svojoj monstruoznosti i svireposti nalazili su se u samom vrhu ustaških zlikovaca, zajedno sa Handžar divizijom.

ČOVEK DEFINITIVNO NIJE NORMALAN Ustaša Tompson se pravi blesav, hoće da tuži Srbe! Pobesnećete kad vidite zbog čega

Ovo nije jedina simbolika u pesmi. Pola veka kasnije u ratu u BiH 1992. godine, hrvatska vojska napada Kupres. Pripadnici hrvatske vojske upadaju u srpska sela u Kupresu i ubijaju srpske civile koje su zatekli, ili ih odvode u logore. Istovremeno pale srpske kuće, i sve to u uniformama sa slovom "U", baš kao i ustaše u Drugom svetskom ratu.

Tompson, Radio Subotica
Tompson, Radio Subotica, Foto: Printscreen: Facebook

Iako je ovaj subotički radio dobio veliki broj žalbi od slušalaca, pa i pojedinačna žaljenja zbog incidenta, zvaničnog izvinjenja na portalu ili na Fejsbuk stranici nema, a novinari portala Telegraf pokušali su da dobiju ovaj radio, ali se na telefon niko nije javljao.

Ipak, revnosni Subotičani ne planiraju da puste da ovo tek tako prođe.

Subotičanin Branko Ćirjaković već je podneo krivičnu prijavu protiv čoveka koji je na jednom od kolektivnih gledanja utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu nosio majicu sa Tompsonovim likom, ali je tužba odbijena, jer je sudija procenio da nema elekmenata širenja nacionalne i verske mržnje.

 

- Na javnom servisu Subotice se pušta pesma bez ikakvih problema. Nemoguće je da će i ovo da prođe bez ikakvih posledica - kaže Ćirjaković koji planira protiv radija da podigne prekršajnu prijavu.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Ja
  28/12/2018 - 16:12
  ...ne mogu da verujem koliko je ovaj covek pun mrznje i koliko je psihicki bolestan, pa ovo nije normalno
 • Korisnik: Dmitar1
  28/12/2018 - 15:07
  Moj Ivane pobratime mio jesil skoro na Kupresu bio....
 • Korisnik: vota
  28/12/2018 - 14:51
  pretpostavljam da je radio u nadleznosti grada i da isti ima jos javnih kuca gde bi ujka mogao da bude rasporedjen na novo odgovarajuce radno mesto na primer da cisti buvljak metlom i pevusi ili prazni kontejnere a u radio dovesti drugog pametnog bez obzira da li je Hrvat Madjar ili Srbin.
 • Korisnik: Zoran CZZG
  28/12/2018 - 14:27
  Ugasiti radio...pa neka se onda izvinjavaju...
 • Korisnik: zeljanaaa
  28/12/2018 - 13:59
  oj srbijoooooooo!!!
  • Marko @zeljanaaa
   28/12/2018 - 15:20
   Omaklo vam se k...Ja mislim da je bilo aj da pustimo pa kako prodje,mozda niko ne primeti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi