nestanak, Niš
S.I.
nestanak, Niš

S.I.

nestanak, Niš, Foto: S.I.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović iz niškog predgrađa Suvi Do, nestala prethodnog dana, nije pronađena u subotu do kasno po podne.

- Prijavili smo policiji, raspisali su potragu, došli su naši mnogobrojni rođaci i prijatelji. Raspitujemo se kod drugarica, pretražuju ljudi teren u okolini naselja, ali bezuspešno. Čekala sam je juče po podne oko 13,00 časova da dođe iz škole, a kasnije sam saznala i da nije bila na nastavi. To ne liči na nju jer do sada gde god da krene javlja se da znamo s kim je. Jadno moje dete, nema druge, neko ju je oteo - jada se izbezumljena majka nestale Monike, Aleksandra.

Otac nestale devojčice je u inostranstvu. Obavešten je, ali ne može ništa da pomogne. Umesto njega angažovao se njegov brat, Aleksandar Osmanović, stric nestale devojčice.

- Molim sve poznanike i rođake, komšije, ako su nešto videli da nam što pre jave. Uskoro će mrak i moramo do sutra da obustavimo pretragu, ali ćemo i dalje da se raspitujemo kod drugarica i drugova. Ona je mnogo dobro dete i isključujemo mogućnost da je negde otišla samoinicijativno -Molimo i fondaciju "Tijane Jurić" da se uključi u potragu - kaže Aleksandar Osmanović.

Aleksandara je pri dolasku u svoju Osnovnu školu ,"Dr Zoran Đinđić" otišla u crnoj jakni, ispod sa belom bluzom i crnim pantalonama. Imala je sivi šal i roze patike. Viskoka je oko 170 centimetara i ima crnu kosu i tamne oči.

Ovo je opis koji je majka dala preko društvenih mreža i policiji koja je saopštila građanima, ako je neko primeti da javi najbližoj policijskoj stanici.