HEROJSKI NARODE, GOVORI VESELIN ŠLJIVANČANIN Mnogo poruka podrške upućeno je Radovanu Karadžiću, da li je ova ipak NAJJAČA?!

Žao mi je herojskog naroda iz Republike Srpske, koji je loše prošao pred Međunarodnim sudom u Hagu

Veselin Šljivančanin
Veselin Šljivančanin, Foto: Alo!/Rajko Ristić

"Međunarodni sud u Hagu je umesto da radi na pomirenju, nastavio da podržava samo jednu stranu u BiH", komentariše presudu Radovanu Karadžiću, nekadašnji haški osuđenik Veselin Šljivančanin.

 

"Žao mi je herojskog naroda iz Republike Srpske, koji je loše prošao pred Međunarodnim sudom u Hagu. Prošli su loše i lideri iz Republike Srpske, a slično je bilo i sa liderima HVO, samo je jedna strana u BiH podržana" ističe Šljivančanin.

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić, Foto: AP

"Nisam pravnik ni stručnjak, ali verujem da su i Karadžić i njegova porodica hrabri ljudi. Istina ovim nije začepljena, a imaće pomoć dobrih ljudi da pokažemo da tako stvari ne stoje i da se ne treba klanjati nad teškim presudama kakva je danas doneta", kaže Šljivančanin i dodaje da veruje da će Karadžić istrajati u borbi.

 

Sudsko veće Haškog tribunala je 2007. nepravnosnažno osudilo Šljivančanina na pet godina zatvora za pomaganje i podržavanje mučenja hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara, 20. novembra 1991, a oslobodilo krivice za ubistvo.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi