Venčanje
screenshoot/facebook
Venčanje

screenshoot/facebook

Venčanje, Foto: screenshoot/facebook

Njihova ljubav traje 17 godina, a juče su se venčali pred bogom u manastiru Blagoveštenje na Rudniku. A do oltara ih je, na kvadu, vozilu koji je motor sa četiri točka, pevezla monahinja Ana!

Te scene obišle su juče Srbiju pošto je na svom Fesjbuk profilu slike i priču sa tog događaja postavio njhov komšija Željko Stevanović.

- Znamo kako se sve mladenci voze, ali ovo danas je koliko ja znam neviđeno. Sestra Ana se pobrinula da mladenci stignu na vreme do manastira - napisao je on.

Nema odustajanja

Ovim mladenaca ni ogromni smetovi nisu pomutili planove o zajedničkom životu.

PROČITAJ JOŠ:

- Moj muž je rudar. Pomoćnik bušača. Ja sam domaćica. Odavno smo zajedno. Slava nam je Sveti Stefan (9. januar) i odlučili smo da se tog dana i venčamo u manastiru - priča Jasmina.

Ali, kaže, sneg je napadao i nisu mogli nikako da stignu.

- Trebalo je da čitav kilometar pređemo peške po smetovima. Onda je monahinja sela na motor i odvezla nas - priča Jasmina.

Sneg je napadao podno Rudnika do preko pola metara. Kumovi i najuža familija je na ovu svadbu morala da pešači. Ali, ono što je najvažnije, venčanje je obavljeno i to upravo na onaj dan koji su mladenci zacrtali. Sam čin venčanja je obavio sveštenik Jova.

Kako kaže Željko Stevanović, komšija mladenaca, sneg ovde niko ne čisti. Deca zbog toga ne idu u školu, a autobusi ne voze. Sela su ostala zaboravljena.