Mladen Šarčević
Printscreen
Mladen Šarčević

Tanjug/Dragan Kujundžić

Mladen Šarčević, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta zvanično je otvorio Samit mladih lidera 2020.

Pročitajte još:

Na temu Perspektive razvoja obrazovanja u Republici Srbiji sa posebnim osvrtom na dualno obrazovanje obratio se ministar prosvete Mladen Šarčević.

Gospodin Šarčević govorio je o proširenju kapaciteta fakulteta i studentskih domova, kao i o saradnji privatnog sektora sa visokoškolskim ustanovama i usmeravanju studenata u daljem razvoju njihovih profesionalnih karijera.

Studenti, fakultet

Tanjug/Dimitrije Goll

Studenti, fakultet, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Svoje stavove o pomenutim temama izneli su i profesor emeritus dr. Slobodan Ćamilović, direktor Službe za upravljanje kadrovima u Vladi Republike Srbije prof. dr. Danilo Rončević, v. d. direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, savetnik ministra za visoko obrazovanje prof. dr. Tatjana Cvetkovski, doc. dr. Srećko Bačevac.

Studenti su razgovarali i sa direktorom Ustanove studentskog centra Beograd gospodinom Goranom Minićem, zamenikom direktora Ustanove studentskog odmarališta Beograd gospodinom Dejanom Jokovićem i predsednikom radne grupe za izradu Zakona o studentskom organizovanju gospodinom Milanom Savićem.

Studenti, fakultet

Tanjug/Dimitrije Goll

Studenti, fakultet, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Mladi su imali prilike da razgovaraju o unapređenju sistema studentskog standarda u ovim ustanovama, kao i o povećanju kapaciteta.

Učesnici seminara su bili studentski predstavnici relevantnih studentskih organizacija, studentskih parlamenata i studentskih domova u Beogradu, samit je organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Preporučujemo: