Venčanje, mlada, venčanicca, svadba
Shutterstock, ilustracija

 

Venčanje, mlada, venčanicca, svadba

Shutterstock, ilustracija

Venčanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

Mnogi mladenci pre odluke o zadržavanju ili menjanju prezimena, razgovaraju o tome, ali izgleda su ovi Leskovčani trebali to da urade i sa svojom rodbinom.

Incident među svatovima se dogodio u poznatom gradskom restoranu nakon što je mlada matičaru saopštila da zadržava svoje prezime i na njega dodaje suprugovo.

Evo koje običaje treba da ispoštujete na ovaj sveti praznik! Ko ovo bude radio, trnuće mu ruke cele godine!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 27.10.2019. 07:25 Njene mošti su prenošene mnogo put Sveta Petka, Foto: Printskrin Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetu Petku, praznik posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi. Sveta Petka je kod Srba veoma poštovana i slavna svetiteljka koja se smatra zaštitnicom žena, kao i čuvarkom siromašnih i bolesnih.

Po rečima zaposlenih u gradskoj Matičnoj službi, u poslednjih godinu dana, svega 20 odsto devojaka se nakon braka odlučilo da zadrži svoje prezime ili na njega doda i suprugovo.

"Ku.vo!" začulo se nakon mladine odluke iz dubine sale, a tu pogrdnu reč izgovorio je lično njen svekar. Po rečima muzičara koji su zabavljali goste, na veselju ništa više nije bilo isto.

mlada, venčanje, plakanje

Shutterstock, ilustracija

mlada, venčanje, plakanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

"Nakon toga su se posvađale i prije. Koliko je bilo neprijatno, toliko je bilo i smešno jer je reč o uglednim gradskim porodicama. Obe imaju "pedigre" uspešnih leskovačkih privrednika", pričaju muzičari.

Pročitajte još:

Kada je svekrva tašti u jeku svađe rekla: Glupa ku.vo! – ova joj je odgovorila: A što sam glupa?, nakon čega je nastao opšti smeh u dvorani - prepričava basista u svadbarskom bendu, a njegovu priču potvrđuju i konobari i neki od svatova.

Nažalost, naizgled šala nije zaustavila netrpeljivost među svatovima, već je nekoliko sati kasnije ipak sve kulminiralo sveopštom tučom gostiju, pa je slavlje dvoje mladih zaljubljenih ljudi nasilno završeno.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Komentari (8)

Bane

27.10.2019 09:00

Nisam dobro shvatio, a u čemu se sastoji svekrova greška?

Ceca

27.10.2019 13:59

@Bane - Prvo, on je očigledno primitivac, i trebao je da ćuti, da ne čuju svi kolika je on sirovina! Drugo, otkud mu pravo da se meša u njenu odluku?! Matičar je NJU pitao za prezime, nikog drugog!

Dara

27.10.2019 22:01

@Bane - Greška je što je prozvao tvoju mamu na tuđoj svadbi

plumberns

27.10.2019 22:09

@Bane - Bane care...

plumberns

27.10.2019 22:09

@Bane - Bane care...

plumberns

27.10.2019 22:09

@Bane - Bane care...

lazar

27.10.2019 14:45

Ovo je hit... E srbijo...

marija

28.10.2019 08:19

Slika i prilika naseg drustva i Baneta koji pise ovakve komentare!