Miroslava Noćajac
Printscreen/RTS
Miroslava Noćajac

Printscreen/RTS

Miroslava Noćajac, Foto: Printscreen/RTS

Mlada žena velikog srca, Miroslava Noćajac iz Nikinaca kod Rume, svakodnevno provodi sate u kuhinji, kuvajući obroke sa svoju porodicu i brojne siromašne u kraju.

Na zahtevan korak odlučila se pre dve godine jer je kaže, u detinjstvu bila više gladna nego sita. Adrese starih, nepokretnih i siromašnih kojima dostavlja hranu više i ne broji. Mnogo joj znače i informacije sa društvenih mreža, prenosi RTS.

- Najviše mi doniraju ljudi poznanici, prijatelji. Imam i svoje domaćinstvo, stoku i tu uvek može da se nađe malo mesa, povrća, voća i uvek bude bar desetak porcija da se skuva. Kad kuvam svojoj porodici, kuvam i za druge i nimalo mi nije teško, šta više - čini me srećnom - kaže Miroslava.

Osim hrane, prikuplja i garderobu za siromašne. Nije joj teško da im, po kiši i snegu, vozeći bicikl, sve to dostavi na kućnu adresu.

- Stavim bicikl na voz, idem za Rumu, nosim donaciju. Pređem mnogo kilometara, ne znam ni sama, tu budu na stotine kilometara, da obiđem sve porodice, da svima pomognem - objašnjava ova mlada žena.

Pomaže i porodici sa sedmoro dece

Porodica Gavrilović sa sedmoro dece iz Vrdnika, jedna je od brojnih koje često posećuje. Žive u teškim uslovima, spavaju u jednoj sobi i svaka pomoć im mnogo znači jer žive od očeve male plate i dečjeg dodatka.

Goran Gavrilović iz Vrdnika kaže da im je Miroslava u životu mnogo značila i pomogla.

Goran Gavrilović

Printscreen/RTS

Goran Gavrilović, Foto: Printscreen/RTS

- Ima razumevanja za sve, pre će drugome pomoći nego sebi. Znate i sami kako je kad imate četiri osnovca i dva srednjoškolca, pogotovo kad idu u Rumu u školu - ističe Gavrilović.

Sa sinovima spakovala 1.000 paketića

Miroslava s ljubavlju stiže svuda. Ima dva sina Luku i Lazara koji joj pomažu. Nedavno su za Novu godinu, uz pomoć donatora, spakovali hiljadu paketića.

- Pomažem joj da stavi sve na bicikl i i da odnese. Ponosan sam na svoju mamu - kaže sin Lazar.

Sve ovo Miroslava radi bez nadoknade. Kada plata muža koji je podržava nije dovoljna za život, ona za novac čisti kuće i stanove.

Želja joj je, kaže, da život posveti humanitarnom radu i da niko nikada ne bude gladan.

Pročitajte još: