UGROŽENE JOJ VITALNE FUNKCIJE Ruski lekari se bore za život Mire Marković!

Supruga bivšeg predsednika Slobodana Miloševića nalazi se u bolnici.

Mira Marković
Mira Marković, Foto: AP/ Darko Vojinović

Supruga nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića je u teškom zdravstvenom stanju i prema informacijama trenutno se nalazi u bolnici u Sočiju.

Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje su joj ugrožene vitalne funkcije i lekari nisu želeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

- Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Lekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu želeli da daju prognoze po pitanju oporavka - navodi za Alo! izvor iz Sočija.

Podsećanja radi, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao. Presuda kojom je osuđe na na godinu dana zatvora doneta je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

Mira Marković
Mira Marković, Foto: Privatna arhiva

Srbija je 2005. godine raspisala poternicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim bi kročila na naše tlo bila uhapšena. U međuvremenu, Markovićeva u Rusiji uživa status političke izbeglice i zbog toga tamo ne može biti uhapšena po poternici srpskog Interpola.

Marko Milošević, Mira Milošević
Marko Milošević, Mira Milošević, Foto: EPA

U poslednje vreme se dosta spekulisalo o njenom eventualnom povratku u Srbiju, pogotovo nakon odluke Apelacionog suda, ali se sada zbog njenog zdravstvenog stanja postavlja pitanje da li će se vratiti u zemlju.

Marija Milošević
Marija Milošević, Foto: EPA

Kada je reč o ostatku porodice, osim Mirjane Marković, u Rusiji živi njen sin Marko Milošević, dok ćerka Marija Milošević, s kojom nije u kontaktu gotovo 20 godina, živi u Crnoj Gori. U Srbiji se trenutno nalazi samo Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića koji se pojavljivao na izbornim konvencijama Socijalističke partije Srbije.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi