Autoput Miloš Veliki
Alo.rs
Autoput Miloš Veliki

Alo.rs

Autoput Miloš Veliki, Foto: Alo.rs

- Ono što svi treba da znaju je da u Srbiji nema, niti će postojati bilo kakva tolerancija na nepoštovanje bilo kog zakona, pa i Zakona o bezbednosti u saobraćaju - rekla je Mihajlovićeva za "Blic", koja je ranije danas objasnila, da kada je reč o većoj toleranciji na vožnju preko 130 na sat, "taj film nećete gledati".

PROČITAJ JOŠ:

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja koji je u ingerenciji MUP Srbije, upravo, kako kaže na njenu inicijativu, u maju prošle godine, povećana je maksimalna dozvoljena brzina sa autoputevima dotadašnjih 120 kilometara na 130 kilometara na sat.

Zorana Mihajlović

Tanjug

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug

- To smo predložili kako bi Srbija uskladila svoje propise sa velikim brojem zemalja EU u kojima je ograničenje brzine na autoputevima upravo 130 km na sat, ali i zato što su saobraćajni stručnjaci saglasni da kvalitet naših auto-puteva takav da je bezbedno voziti ovom brzinom - dodala je ona.

automobili granica vozači

Tanjug/Zoran Žestić

automobili granica vozači, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mihajlovićeva je istakla da nema ništa protiv da MUP Srbije ukoliko to želi predloži promene zakona i povećanje maksimalne brzine.

Poznato kakvo nas vreme čeka u najluđoj noći! Najava 3 poznata meteorologa će vas iznenaditi

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 17.11.2019. 19:24 Ove zime pašće drastično manje snega nego prošle godine! sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Foto: Alo!/Vladimir Marković Predstojeća zima u Srbiji biće dosta toplija nego lani, a snega i "debelih minusa" nema ni na vidiku, najavljuju meteorolozi. Prema njihovim rečima, ove zime pašće drastično manje snega nego prošle godine.

- Ruku na srce, ne znam nijednu zemlju u EU u kojoj postoji ograničenje 150 km na sat. Mnogi pominju autoputeve u Nemačkoj na kojima ne postoji ograničenje brzine, ali niko ne kaže da ti auto-putevi imaju satelitsko praćenje saobraćaja i da vozači koji se nebezbedno ponašaju na autoputu jako brzo budu zaustavljeni - dodaje ona i zaključuje da ne pristaje na toleranciju u kršenju bilo kog zakona i ne pristaje da tolerisanje kršenja zakona koji treba da omogući bezbednost vozača, motociklista, biciklista i pešaka dodala je ministarka.

BONUS VIDEO: